ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεύτερη αιφνιδιαστική επίσκεψη Κικίλια σε νοσοκομείο

Δεύτερη αιφνιδιαστική επίσκεψη Κικίλια σε νοσοκομείο
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο,  το οποίο εφημέρευε, βρέθηκε τη νύχτα της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Πρόκειται για τη δεύτερη αιφνιδιαστική επίσκεψη του κ. Κικίλια σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κικίλιας δεν είχε ειδοποιήσει τη διοίκηση του Νοσοκομείου, παρότι αυτοβούλως εμφανίσθηκε η υποδιοικήτρια του Λαϊκού.

Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ενώ αναμένεται να συνεχιστούν οι επισκέψεις του υπουργού σε Μονάδες Υγείας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι σε αυτά όσο και οι ασθενείς.

Στόχος του νέου υπουργού Υγείας είναι να καταγράψει μαζί με συνεργάτες του την πραγματική εικόνα που βιώνουν οι ασθενείς και οι συγγενείς τους που προσέρχονται στην εφημερία των νοσοκομείων, προκειμένου να χαράξει μια ανθρωποκεντρική πολιτική στο υπουργείο Υγείας, όπως ανέφερε ο ίδιος από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε το υπουργείο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κικίλιας στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Υγείας είχε προαναγγείλλει ότι «μαζί με τον υφυπουργό θα γυρίσουμε όλη τη χώρα και θα επισκεφθούμε όλες τις δομές Υγείας, θα καταγράψουμε τα προβλήματα και θα αναδείξουμε τους μικρούς ήρωες, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΣΥ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ