ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Σύμφωνο συνεργασίας τριετούς διάρκειας με όλους τους φορείς της Υγείας

Κικίλιας: Σύμφωνο συνεργασίας τριετούς διάρκειας με όλους τους φορείς της Υγείας
Pharma & Health Conference

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης συμμετείχαν σε κλειστή συνάντηση με εκπροσώπους των φορέων και παρόχων από το χώρο της υγείας, στο πλαίσιο του 10ου Pharma & Health Conference, την Πέμπτη (18/07/2019).

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Υγείας θα υπογράψει τριετές σύμφωνο συνεργασίας με όλους τους φορείς. Επίσης, προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας σε βάρος του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Οι κύριοι Κικίλιας και Κοντοζαμάνης συνομίλησαν με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, συλλόγων ασθενών, ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων, ιατρών, φαρμακοποιών, φορέων της πολιτείας, καθηγητές των Οικονομικών και της Πολιτικής της Υγείας. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του Υπουργείου, όπως τέθηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αριστοτέλους και ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ειδικότερα για τις τριετείς συμφωνίες, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα έχουν συγκεκριμένους στόχους και προτεραιότητες που θα δεσμεύουν και τις δύο πλευρές. Τα σύμφωνα αυτά θα προκύψουν από τον πρώτο ευρύ γύρο συναντήσεων που θα έχει η νέα ηγεσία με τους εκπροσώπους των φορέων μετά τις προγραμματικές δηλώσεις.
Ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους συμμετέχοντες να καταθέσουν καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, οι οποίες μπορούν να φέρουν απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ