ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Χαρίτσης στο CNN Greece: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πορευτεί με διαρροές και προσωπικές στρατηγικές

Αλέξης Χαρίτσης στο CNN Greece: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πορευτεί με διαρροές και προσωπικές στρατηγικές

Στην πρώτη συνέντευξή του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Χαρίτσης έστειλε σαφή μηνύματα για τις εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Μιλώντας στο CNN Greece, o κ. Χαρίτσης υπογράμμισε: «Δεν πρόκειται να πορευτούμε με διαρροές και προσωπικές στρατηγικές.» Προσέθεσε δε ότι το βασικό στοίχημα της επόμενης περιόδου είναινα συμβαδίσουν με το ΣΥΡΙΖΑ οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που το επιθυμούν. Πάντως, παρατήρησε ότι είναι υπερβολικά τα δημοσιεύματα περί εσωκομματικής κρίσης στον ΣΥΙΡΙΖΑ. «Δεν θα κρύψουμε ποτέ ότι είμαστε ένα κόμμα που έχει μάθει να συζητάει στα όργανά του, να αντιπαρατίθενται οι απόψεις και να προχωράμε όλοι μαζί», τόνισε

Σε ό,τι αφορά την ιδεολογική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης: είπε: O ΣΥΡΙΖΑ ήταν είναι και θα παραμείνει κόμμα της Αριστεράς» Αλλά ένα κόμμα που μπορεί να οσμωθεί με τον χώρο της σοσιαλδημοκρατία και της οικολογίας, ο οποίος αποκτάει ολοένα και μεγαλύτερη σημασία.

Περιστατικά αλαζονείας

Αναφερόμενος στην εμπειρία του από την προεκλογική εκστρατεία στη Μεσσηνία, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι οι πολίτες δεν θέλουν απλώς δημόσιες σχέσεις, αλλά ουσιαστική συζήτηση. Υπογράμμισε δε ότι: «Έχει δημιουργηθεί σημαντική απόσταση μεταξύ τηςατζέντας του φτιάχνει το πολιτοδημοσιογραφικό κέντρο στην Αθήνα και των ζητημάτων που απασχολούν του καθημερινούς πολίτες, τα οποία αφορούν κυρίως τον βιοπορισμό και την καθημερινότητα.» Σε ό,τι αφορά τη νέα θέση του ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι του δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει πιο άμεσα με τους πολίτες για πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Ο κ. Χαρίτσης δεν παρέλειψε να κάνει αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης: «Δεν θα αρνηθώ ότι υπήρξαν μεμονωμένες περιπτώσεις αλαζονικής συμπεριφοράς οι οποίες δεν συνάδουν με το συλλογικό ήθος ενός κόμματος της Αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ», παρατήρησε. Ωστόσο, κατά τον κ. Χαρίτση, αυτές όμως ο συμπεριφορές δεν αλλάζουν τη μεγάλη εικόνα, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε πολλά πράγματα, με κυριότερο ότι έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια.

Ο Μητσοτάκης εξυπηρετεί τους ολιγάρχες

Τέλος, ο Αλέξης Χαρίτσης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για την κατάργηση του ΣΔΟΕ και την υποβάθμιση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για εξυπηρέτηση των ολιγαρχών από την κυβέρνηση, βλάβη του δημοσίου συμφέροντος και πισωγύρισμα στο καθεστώς της ευνοιοκρατίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ