ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνου: Δεν παραιτούμαι, είμαι υπερκομματικό πρόσωπο

Θάνου: Δεν παραιτούμαι, είμαι υπερκομματικό πρόσωπο
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME NEWS

Την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί από τη θέση της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέφρασε για ακόμη μια φορά η Βασιλική Θάνου, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για φωτογραφική διάταξη και τονίζοντας πως δεν υπήρξε ποτέ κομματικό πρόσωπο.

Σχολιάζοντας την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με «φόντο» την απομάκρυνση από τη θέση της, η κ. Θάνου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως είναι «αυταπόδεικτο» ότι η διάταξη με την οποία απομακρύνεται από τη θέση της είναι φωτογραφική. Μάλιστα, όπως εξήγησε, «αφορά μια από τις 22 Ανεξάρτητες Αρχές που λειτουργούν στο κράτος».

«Δεν τους ενδιαφέρει η αμεροληψία και η ανεξαρτησία των υπόλοιπων αρχών» δήλωσε η κ. Θάνου, και συνέχισε:

«Θεωρώ όλη αυτή η εμπάθεια αποδεικνύει τον ισχυρισμό περί φωτογραφικής διάταξης».

«Πράγματι ήμουν προϊσταμένη του νομικού γραφείου πρώην πρωθυπουργού» ανέφερε η κ. Θάνου, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως όλοι όσοι υπηρετούν στα γραφεία αυτά είναι επιλεγόμενοι από τον πρωθυπουργό ή είναι τεχνοκράτες.

«Τεχνοκράτης ήμουν και εγώ» τόνισε, και συμπλήρωσε: «Δεν υπήρξα ποτέ κομματικό πρόσωπο με την έννοια που θέλει να μου βάλει ταμπέλα η ΝΔ».



Έκανε δε, λόγο για «αυθαίρετο προσδιορισμό» που της έχει προσάψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαι υπερκομματικό πρόσωπο, δεν ανήκα ποτέ σε κανένα κόμμα», ξεκαθάρισε.

Μάλιστα, η κ. Θάνου χαρακτήρισε «άκομψο» τον τρόπο που εκφράστηκαν κυβερνητικά στελέχη στην Επιτροπή της Βουλής για το πρόσωπό της. Συγκεκριμένα έβαλε στο «στόχαστρο» τον Μάκη Βορίδη λόγω των κατηγοριών που της πρόσαψε «ότι γοητεύτηκε και πήγε αμισθί στο γραφείο του πρωθυπουργού».

«Να σέβεται τις θεσμικές ιδιότητες που έχουν ορισμένοι» είπε η κ. Θάνου, και συνέχισε: «Δεν έχει αμφισβητήσει κανείς τη συνεισφορά μου τα τελευταία 42 χρόνια».

«Προσπαθούν να ευτελίσουν το ότι πήγα αμισθί. Πήγα επειδή ήθελα να προσφέρω τις γνώσεις και τις εμπειρίες που είχα. Δεν με ενδιέφερε ποιος ήταν Πρωθυπουργός, πήγα να συνεισφέρω στον αγώνα που έδινε ο Πρωθυπουργός να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Πήγα αμισθί ακριβώς για να μην μπορούν μετά να μου προσάψουν αυτά για τα οποία να με κατηγορούν τώρα», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Κληθείσα να σχολιάσει για τυχόν οφέλη από την τρέχουσα θέση της, σημείωσε πως παίρνει 100 ευρώ λιγότερα από ό,τι είναι η σύνταξή της, η οποία έχει ανασταλεί.

Ερωτηθείσα για δηλώσεις που είχε κάνει προ δεκαετίας, παραδέχθηκε ότι, «είχα πει το 2009 ότι ο δικαστικός δεν πρέπει να παίρνει θέση σε Ανεξάρτητη Αρχή ή σε άλλη δικαστική θέση».

«Από τότε όλοι οι πρόεδροι Ανεξαρτήτων Αρχών είναι δικαστικοί κι αυτό γιατί έχει αποδειχθεί ότι ο δικαστής έχει την εμπειρία, οπότε είπα κι εγώ γιατί να επιμένω στο αντίθετο;», σχολίασε για το γεγονός ότι άλλαξε στάση στο ζήτημα.

Τέλος, ερωτηθείσα αν θα παραιτηθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να διευκολύνει τη διαδικασία, ξεκαθάρισε ότι, θεωρεί παράνομη τη σχετική διάταξη, συνεπώς «αν παραιτηθώ, είναι σαν να συμπράττω στην παράνομη διάταξη. Γι’αυτό δεν παραιτούμαι».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ