ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οι πέντε άξονες του υπουργείου Ναυτιλίας - Ούτε μια μέρα χαμένη

Μητσοτάκης: Οι πέντε άξονες του υπουργείου Ναυτιλίας - Ούτε μια μέρα χαμένη
INTIME / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

To υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε υπουργεία, ενώ προήδρευσε σύσκεψης στο γραφείο του υπουργού, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Αφού τόνισε πως σήμερα συμπληρώνεται ένας μήνας από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης επισήμανε ότι «έχουμε αποδείξει ότι δεν αφήνουμε ούτε μία μέρα να πάει χαμένη στην προσπάθειά μας να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο φωτεινό μέλλον που μας αξίζει».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της πολιτικής του υπουργείου μίλησε για πέντε βασικούς άξονες. Σχετικά με την ποντοπόρο ναυτιλία, σημείωσε ότι στόχος του είναι η ελληνική σημαία να γίνει και πάλι πιο ελκυστική για Έλληνες πλοιοκτήτες και να ενισχυθεί το πλαίσιο, ώστε να οδηγηθούν περισσότερα νέα παιδιά στη θάλασσα και να στήσουν μία επαγγελματική σταδιοδρομία σε έναν τομέα, που η χώρα μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Δεύτερος πυλωνας πολιτικής είναι τα λιμάνια, με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για ανάγκη σημαντικών επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και αλλού, με στόχο τα λιμάνια να λειτουργούν με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

Ως τρίτο πυλώνα ανέφερε τις τεράστιες δυνατότητες που ανοίγονται στον θαλάσσιο τουρισμό, με στόχο η Ελλάδα να γίνει πρωτοπόρος και να αξιοποιηθούν τα πολύ σημαντικά έσοδα.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη νησιωτική πολιτική, με στόχο τη διερεύνηση δυνατοτήτων ενός ειδικού τομεακού προγράμματος στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, ώστε να υπάρχει ένα ενιαίο χρηματοδοτικό εργαλείο για την υποστήριξη των δράσεων κυρίως στα μικρά νησιά.

Ενώ καταληκτικά μίλησε για το ζήτημα της ασφάλειας στη θάλασσα χαρακτηρίζοντας ως αδιανόητο το γεγονός να υπάρχουν τόσοι πνιγμοί κάθε χρόνο.

Από την πλευρά του, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως στοχεύει η ελληνική ναυτιλία να είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας ενώ προσβλέπει και στην ενίσχυση της ασφάλειας των θαλασσιων μεταφορών. «Τα θέματα της ναυτιλίας και της νησιωτικής πολιτικής είναι κορυφαία στην ατζέντα της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο υπουργός, ο οποίος τόνισε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για τα θέματα της ναυτικής εκπαίδευσης και το νηολόγιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ