ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μιχαλολιάκος εναντίον όσων τον εγκατέλειψαν «όταν σταμάτησε να πέφτει το παραδάκι»

Ο Μιχαλολιάκος εναντίον όσων τον εγκατέλειψαν «όταν σταμάτησε να πέφτει το παραδάκι»
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Η αποδιάρθρωση της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται.

Μετά την εκλογική αποτυχία που την άφησε εκτός Βουλής, το κλείσιμο μεγάλου αριθμού τοπικών γραφείων και την αποχώρηση ηγετικών στελεχών όπως ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, «έπεσε» και ο επίσημο site της Χρυσής Αυγή xryshaygh.com.

Οι αιτίες

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η οργάνωση αποδίδει την πτώση του site σε κακόβουλες επιθέσεις, προσθέτοντας ότι «η προσπάθεια φίμωσης της φωνής μας στο διαδίκτυο δεν θα περάσει! Από αύριο, 1η Αυγούστου, η Κεντρική ιστοσελίδα μας θα βρίσκεται στη νέα ηλεκτρονική διεύθυνση www.xrisiavgi.com.

Ωστόσο, το ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών αναδεικνύει μια διαφορετική πραγματικότητα. Φαίνεται ότι τη σελίδα την έριξε ο μέχρι τώρα διαχειριστής της Δημήτρης Βογιατζής, λόγω πολιτικών και οικονομικών διαφορών με τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Ο Βογιατζής ήταν μέλος της Κεντρικής της Επιτροπής της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος της «Ελληνικής Αυγής» για τον Δήμο Καβάλας. Μετά τις βουλευτικές εκλογές όμως και αφού κατέθεσε στη δίκη υπέρ του Μιχαλολιάκου, αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή καταγγέλλοντας την ηγεσία της. Η εφημερίδα δημοσιεύει και το εξώδικο του Βογιατζή προς τη Χρυσή Αυγή με το οποίο ζητάει να πληρωθεί για τις υπηρεσίες του. Παράλληλα, κάνει λόγο για προσπάθεια Μιχαλολιάκου να καρπωθεί την «παγωμένη» κρατική επιχορήγηση της Χρυσής Αυγής.

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η απάντηση του Νίκου Μιχαλολιάκου στην εφημερίδα, από το νέο site της Χρυσής Αυγής. Πέρα από τα αναμενόμενα περί «συκοφαντιών» του «συστήματος», είναι αξιοσημείωτη η εξής αποστροφή: «Είναι φυσικό άλλωστε όταν θέλεις να κτυπήσεις ένα πολιτικό Κίνημα να κτυπάς και να συκοφαντείς την ηγεσία του. Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι την ίδια γραμμή με την Εφημερίδα των Συντακτών ακολουθούν αρκετοί “εθνικιστές” και “πατριώτες”, οι οποίοι είναι δήθεν με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αλλά είναι εναντίον του Μιχαλολιάκου, στον οποίον ανακάλυψαν όλα τα κακά του κόσμου όταν σταμάτησε να πέφτει το παραδάκι.»

Για πρώτη φορά έχουμε επίσημη παραδοχή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής ότι:

  1. Διεξάγεται «εμφύλιος» μεταξύ πρώην και νυν μελών της οργάνωση.
  2. Τα κίνητρα της σύγκρουσης δεν είναι μόνο πολιτικά, αλλά και αμιγώς οικονομικά.

Αναμένεται συνέχεια, ιδιαίτερα όσο πλησιάζουμε στην έκδοση της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ