ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Θεοχάρη με τον πρόεδρο των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαμοθράκης

Συνάντηση Θεοχάρη με τον πρόεδρο των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαμοθράκης
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Συνάντηση με τον πρόεδρο των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαμοθράκης, Γιάννη Γλήνια, θα έχει σήμερα ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 14:00 το μεσημέρι στο υπουργείο Τουρισμού (Αμαλίας 12).

Να υπενθυμίσουμε ότι το νησί αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα λόγω του χάους που προκλήθηκε από τον Σαμοθράκη ακτοπλοϊκό αποκλεισμό.

Ο κ. Γλήνιας, μιλώντας στο CNN Greece, σημείωσε ότι τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου οι ακυρώσεις έφτασαν στο 100%, ενώ για την περίοδο μετά τις 20 Αυγούστου η πληρότητα φτάνει μόλις το 40%.

Ζημιωμένοι δεν είναι μόνο οι επαγγελματίες που έχουν άμεση ενασχόληση με τον τουρισμό αλλά και οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, αφού το σύνολο της οικονομίας του νησιού εξαρτάται ως ένα βαθμό από τον τουρισμό.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός είχε μεγάλη ειδησεογραφική κάλυψη στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία που αποτελούν τις βασικές τουριστικές αγορές της Σαμοθράκης. Επομένως, υπάρχει σοβαρό ζήτημα και με τους τουρίστες από το εξωτερικό.

«Η σεζόν σε μας διαρκεί μόλις 40 μέρες. Από τη στιγμή που χάσαμε τον Δεκαπενταύγουστο, τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης για τις επιχειρήσεις της Σαμοθράκης. Ο κόσμος έχει βουβαθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γλήνιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ