ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Οι πρώτες εντυπώσεις για την κυβέρνηση

Δημοσκόπηση: Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Οι πρώτες εντυπώσεις για την κυβέρνηση
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν δύο μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, καταγράφουν τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης που διενεργήθηκε μετά τις κάλπες της 7ης Ιουλίου, από την εταιρεία Opinion Poll.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 18 ποσοστιαίες μονάδες -αντί των 8,32 μονάδων της 7ης Ιουλίου- με ποσοστό 41,9%, έναντι του 23,07%. Τρίτο κόμμα παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 5,37% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,46%, ενώ τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25 βρίσκονται λίγο πάνω από το 3%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Opinion Poll, καταγράφεται θετική αντίδραση στις πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης, με το 66,15% των ερωτηθέντων να κρίνει ως σωστή επιλογή την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Ο βαθμός ικανοποίησης από το κυβερνητικό έργο του διμήνου κυμαίνεται στο 55%, ενώ η έκφραση αισιοδοξίας φτάνει στο 53%.

Στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε πιο ικανό για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 50,46, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 20,75%.

Η έρευνα καταγράφει και την αποδοχή των υπουργών. Πρώτος με διαφορά είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης και δεύτερος -με αξιοσημείωτη διαφορά από τον τρίτο- ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Νίκος Δένδιας, Νίκη Κεραμέως και Κωστής Χατζηδάκης.

Ως σημαντικότερο ζήτημα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθεί η κυβέρνηση, το 43,15% απαντάει την πορεία της οικονομίας, ενώ ακολουθεί με 31,19% η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση της Opinion Poll διενεργήθηκε το διάστημα 2-4 Σεπτεμβρίου, με μέγεθος δείγματος 1.102 νοικοκυριά, ενώ το στατιστικό σφάλμα είναι +/-3%.

Δείτε εδώ ολόκληρη την έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ