ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιβεβαιώνεται το αδιέξοδο στη συγκρότηση του ΕΣΡ

Επιβεβαιώνεται το αδιέξοδο στη συγκρότηση του ΕΣΡ

Σε εξέλιξη η Διάσκεψη των Προέδρων. Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για αύξηση μελών ΕΣΡ απο 7 σε 9

Επιβεβαιώθηκε το αδιέξοδο στη συγκρότηση του ΕΣΡ μετά την άρνηση της ΝΔ να συναινέσει στο ζήτημα των αρμοδιοτήτων του υπουργού Επικρατείας.

Τη θέση αυτή έκανε σαφή Νίκος Δένδιας στη Διάσκεψη των Προέδρων που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ νωρίτερα η ΝΔ μαζί με το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων καταψηφισαν την υπουργική τροπολογία για την αύξηση του αριθμού των μελών του ΕΣΡ.

«Ναι» είπαν 165 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ «όχι» 65 βουλευτές. Δέκα εννέα (19) βουλευτές από το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή δήλωσαν παρών.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς λίγο πριν την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η ΝΔ, την κάλεσε να συναινέσει στη στελέχωση του ΕΣΡ. Σε μια κίνηση καλής θέλησης, όπως είπε, δεσμεύθηκε πως σε αυτή την περίπτωση η Βουλή θα είναι αυτή που θα καθορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας και όχι ο ίδιος.

Αν αυτό δεν γίνει, «αναγκαστικά», ανέφερε, θα φέρει νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα αναλαμβάνει ο ίδιος όλες τις σχετικές αρμοδιότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ