Συγκροτείται σε Σώμα η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος
Εντός της εβδομάδας συγκροτείται σε Σώμα η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, η οποία θα έχει στη διάθεσή της έναν μήνα να επεξεργαστεί τις διατάξεις που πήραν το πράσινο φως στις ψηφοφορίες που διεξήχθησαν στην προηγούμενη Βουλή.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας απέστειλε επιστολή στα κόμματα να ορίσουν μέσα στο επόμενο τριήμερο τους εκπροσώπους τους, ενώ όπως ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους, για πρόεδρο της Επιτροπής η ΝΔ θα προτείνει τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η μια και μοναδική ψηφοφορία επί 39 διατάξεων, ανάμεσά τους και εκείνη που πέρασε με πλειοψηφία άνω των 180 θετικών ψήφων και αφορά στην αποσύνδεση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόωρη διάλυση της Βουλής.
Για την αναθεώρηση του επίμαχου άρθρου, στην παρούσα Βουλή, αρκούν 151 ψήφοι.
SPONSORED
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις των ΕΠΑΛ
10:18
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα στις Ηλεκτρικές Μηχανές των ΕΠΑΛ
10:16
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα των μαθημάτων που εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
10:15
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα στις Ναυτικές Μηχανές των ΕΠΑΛ
10:15