ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2019 – Τσίπρας: Πρέπει να υπάρχουν φοροελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, δε τις βλέπω

ΔΕΘ 2019 – Τσίπρας: Πρέπει να υπάρχουν φοροελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, δε τις βλέπω
ΙΝΤΙΜΕ/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Η μεσαία τάξη ξεκίνησε να βλέπει ελαφρύνσεις απ’ τον Σεπτέμβριο του 2018. Δεν θα προβαίναμε σε ελαφρύνσεις, θα προβαίναμε σε περαιτέρω ελαφρύνσεις» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη 84η ΔΕΘ.

«Η προσπάθειά μας αυτή θεωρώ ότι έδωσε σημαντική ανάσα στη μεσαία τάξη» προσέθεσε λέγοντας ότι υπήρξε, μεταξύ άλλων, επιδότηση του ενοικίου, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στην ενέργεια, μια σειρά παρεμβάσεις που αφορούσαν τη μεσαία τάξη, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε και ανακάλυψε ένα μαξιλάρι 0.1% του προϋπολογισμού που είχαμε υπολογίσει [...] Αυτά τα 250 εκατ. ευρώ παραπάνω δεν τα δώσανε στη μεσαία τάξη- το να δώσεις μείωση του ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα άνω των 500.000 ευρώ δεν θεωρώ ότι είναι μεσαία τάξη, όπως επίσης δεν θεωρώ ότι η σπουδή να μειωθεί άμεσα ο φόρος των επιχειρήσεων από το 28% στο 24% είναι μεσαία τάξη» είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε:

«Βεβαίως και πρέπει να υπάρχουν φοροελαφρύνσεις σε αυτό που ονομάζουμε μεσαία τάξη, δε τις βλέπω. Βλέπω να κατευθύνονται στους ισχυρούς».

Δείτε όλες τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ