ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Ενοχλούνται με τη θέση ότι η αύξηση μισθών είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη

Αχτσιόγλου: Ενοχλούνται με τη θέση ότι η αύξηση μισθών είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Διαβάζω ότι η κυβέρνηση και τα φιλικά της μέσα ενοχλήθηκαν από τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αύξηση των μισθών είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Φαντάζομαι ότι οι ίδιοι την περίοδο 2010-2014 θα έβγαζαν non paper για το πώς η μείωση μισθών δεν σχετίζεται με την ύφεση και την ανεργία του 28%», σχολιάζει η Έφη Αχτσίογλου, με αφορμή την κόντρα μεταξύ ΝΔ και Ευκλείδη Τσακαλώτου για τα «Syrizonomics» και τις αυξήσεις μισθών.

«Επίσης, προφανώς κατά τους ίδιους, για την κρίση έφταιγαν οι εργαζόμενοι που ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους, ο υποκατώτατος μισθός τους ήταν σωτηρία και η αύξηση του κατώτατου μισθού επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν τρικλοποδιά στην οικονομία και παράγοντας ανεργίας. Α! Και για τη νέα υφεσιακή κρίση που μαίνεται πάνω από την Ευρώπη, προφανώς φταίνε οι παχυλοί μισθοί των Γερμανών μισθωτών», συνεχίζει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πάντως, η μακρά συζήτηση των οικονομολόγων για το wage-led growth δεν πρέπει να έχει απασχολήσει τους σημερινούς ενοίκους του Μαξίμου», καταλήγει η βουλευτής και πρώην υπουργός Εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ