ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Το μεγάλο της προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται από τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης.  

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «το Βήμα της Κυριακής», η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39,5% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,1%, το ΚΚΕ με 5,8%, το ΜέΡΑ25 με 3,8% και η Ελληνική Λύση με 3,3%. Στο 7,4% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, την ώρα που η Χρυσή Αυγή φαίνεται να εξαϋλώνεται και το ποσοστό της να περιορίζεται στο 1,5%.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει το 69% των θετικών απόψεων. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 40%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 35%, η Φώφη Γεννηματά με 34%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 33% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 21%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 48%, έναντι μόλις 19% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η χώρα προς τη σωστή κατεύθυνση

Η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά από τους πολίτες σε ποσοστό 63%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται ακόμα ψηλότερα καθώς επτά στους δέκα πολίτες (71%) εκτιμούν ότι ασκεί τα καθήκοντά του με τρόπο που θέτει την Ελλάδα σε σωστή τροχιά.

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια που η πλειονότητα των πολιτών (56%) εκτιμά ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και μόλις το 30% πιστεύει το αντίθετο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ