ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρεοκοπία Thomas Cook: Σύσκεψη υπό τον Σταϊκούρα για δρομολόγηση μέτρων μετά την πτώχευση

Χρεοκοπία Thomas Cook: Σύσκεψη υπό τον Σταϊκούρα για δρομολόγηση μέτρων μετά την πτώχευση
AP Photo

Σήμερα στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, του Υπουργού Τουρισμού Χ. Θεοχάρη, των υφυπουργών Α. Σκέρτσου, Α. Βεσυρόπουλου, Θ. Σκυλακάκη και Γ. Κεφαλογιάννη και του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή. 

Η σύσκεψη γίνεται προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός των δράσεων και των άμεσων μέτρων που έχουν δρομολογήσει ήδη τα Υπουργεία, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πτώχευσης της Thomas Cook και την επίλυση προβλημάτων που αφορούν στους τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα και στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα (επιχειρηματίες κι εργαζόμενους).

Υπενθυμίζεται πως η Thomas Cook κήρυξε πτώχευση βυθίζοντας στην ανησυχία κυβέρνησεις και ταξιδιώτες. Το αρχαιότερο ταξιδιωτικό πρακτορείο δεν μπόρεσε να λύσει τα οικονομικά του προβλήματα και έβαλε ένα άδοξο τέλος στην μακρά και λαμπρή πορεία του στην τουριστική βιομηχανία.

Όπως γνωστοποίησε σε συνέντευξή του ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στην Ελλάδα είναι εγκλωβισμένοι περίπου 50.000 τουρίστες - πελάτες της Thomas Cook.

Η χώρα μας έχει ήδη κάνει την απαραίτητη προετοιμασία για την επιστροφή τους, είπε ο υπουργός – μιλώντας στον ΣΚΑΪ – σε συνεργασία με τη βρετανική Υπηρεσία Πολιτική Προστασία.

Μάλιστα, γνωστοποίησε πως περίπου 22.000 τουρίστες θα αναχωρήσουν από την Ελλάδα εντός των επόμενων ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ