ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε νέα δημοσκόπηση
Eurokinissi

Προβάδισμα 1.3% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Η δημοσκόπηση γίνεται ακριβώς ένα χρόνο μετά την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και λίγες μόνο μέρες μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της Κάππα Research για το Βήμα της Κυριακής η ΝΔ ΝΔ καταγράφει 20,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5%, η ΧΑ 5,8%, το ΚΚΕ 5,3%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) 4,1%, οι ΑΝΕΛ 2,9%, η ΕΚΕ 2,4%, το Ποτάμι 2,1%, η ΛΑΕ 1,7% (άλλα κόμματα 2,7%).

Η Νέα Δημοκρατία, πάντως έχει εντυπωσιακό προβάδισμα στην παράσταση νίκης καθώς προηγείται με 19 μονάδες του κυβερνώντος κόμματος, δηλαδή με 48,9%, έναντι 30%.

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης, το 62,1% αποδοκιμάζει τις ενέργειες του πρωθυπουργού τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης, ενώ το 64,2% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό το 71,4% εκτιμά ότι θα περάσει τελικά από τη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως διατηρεί το προβάδισμά του έναντι του προέδρου της ΝΔ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία καθώς προηγείται με 34.8% έναντι 33.2% Ένα 23,7% απορρίπτει και τους δύο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ