Πιερρακάκης για ειδοποίηση «112»: Μέχρι τα Χριστούγεννα θα λειτουργεί κανονικά
Μέχρι τα Χριστούγεννα θα λειτουργεί κανονικά και σε όλα τα κινητά τηλέφωνα η ειδοποίηση του «112» σύμφωνα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη.
Κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τους δημοσιογράφους, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποκάλυψε ότι στη δοκιμαστική λειτουργία το περασμένο καλοκαίρι παρουσιάστηκε πρόβλημα, καθώς στην αρχική σύμβαση που υπογράφηκε με την εταιρεία που έφτιαξε το «112» δεν είχε συμπεριληφθεί ως προαπαιτούμενο η ενημέρωση των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων να δημιουργήσουν το απαραίτητο λογισμικό.
Το πρόβλημα εντοπίστηκε κυρίως στα τηλέφωνα της Apple με τον υπουργό να κάνει γνωστό ότι επικοινώνησε με τα ανώτερα κλιμάκια της εταιρίας και ανώτατο διευθυντικό στέλεχος, ο οποίος και τον διαβεβαίωσε πως σε μια από τις επόμενες ενημερώσεις το πρόβλημα θα έχει λυθεί.
Επιστολές ωστόσο, έχουν αποσταλεί και σε άλλες εταιρίες που κατασκευάζουν κινητά τηλέφωνα, προκειμένου να λειτουργεί κανονικά το σύστημα «112» μέχρι τα Χριστούγεννα.
Την κυβέρνηση προβληματίζει ακόμη, το γεγονός ότι η ειδοποίηση λειτουργεί μόνον σε smartphones, τα λεγόμενα έξυπνα τηλέφωνα με συνέπεια άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας με παλαιότερες συσκευές να μην λαμβάνουν τη χετική ειδοποίηση.
Τραγωδία στη Χίο: Προφυλακιστέος μετά την απολογία του ο φερόμενος ως διακινητής
22:45
Πέθανε ο τραγουδιστής των 3 Doors Down, Μπραντ Άρνολντ, σε ηλικία 47 ετών
22:37
Σοβαρό δυστύχημα με μηχάνημα στην Ινδία- Ένας νεκρός και 13 τραυματίες (vid)
22:25
Τέλη Φεβρουαρίου η πρώτη συνάντηση του Συμβουλίου Ειρήνης - Τι είπε ο Ορμπάν
22:13