ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«...θα είχα πάει στον εισαγγελέα»: Απάντηση Γεωργιάδη για τα περί χρηματισμού Τσίπρα - Πολάκη

«...θα είχα πάει στον εισαγγελέα»: Απάντηση Γεωργιάδη για τα περί χρηματισμού Τσίπρα - Πολάκη
ΙΝΤΙΜΕ

Διευκρινίσεις για τη σοβαρή καταγγελία περί πιθανού χρηματισμού Τσίπρα και Πολάκη από φαρμακευτικές εταιρείες που έκανε νωρίτερα, έδωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν είχα στοιχεία για Αλέξη Τσίπρα και Παύλο Πολάκη θα είχα πάει στον εισαγγελέα» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Όταν Πολάκης και Τσίπρας λένε ότι είμαι διεφθαρμένος χωρίς στοιχεία, ήθελα να τους δείξω ότι με τον ίδιο τρόπο οι κατηγορίες μπορεί να επιστρέψουν σε αυτούς», σημείωσε ο υπουργός.



Νωρίτερα, εν είδει απάντησης στην «πρόκληση» τού κ. Τσίπρα για το ποιοι θεωρεί πως χρηματίστηκαν από φαρμακευτικές εταιρείες, είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους στο περιστήλιο της Βουλής:

«Εδώ και μέρες ο κύριος Τσίπρας με καλεί δημοσίως να αποκαλύψω για ποιους πιστεύω ότι πιθανόν να χρηματίστηκαν από φαρμακευτικές εταιρείες. Εγώ δεν απαντούσα τόσες μέρες γιατί δεν είναι σωστό να κάνουμε πολιτική με εικασίες» σημείωσε ο κ.Γεωργιάδης. Αλλά αφού επανέρχεται εκ νέου και θεωρεί τη γνώμη μου τόσο σημαντική, αναγκάζομαι να το πω. Θεωρώ λοιπόν ότι πράγματι μπορεί να χρηματίστηκε ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων. Θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν διαφθοράς καλό είναι κάποτε να μας το εξηγήσουν».

«Ή τον στέλνει σπίτι του ή ταυτίζεται με αυτόν»

Σκληρή ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «χυδαιότητες για αντιπερισπασμό»:

«Ο κ. Μητσοτάκης ή στέλνει σπίτι του τον κ. Γεωργιάδη ή ταυτίζεται με αυτόν και τις αθλιότητές του. Ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ζορίζεται για τα καλά με το σκάνδαλο Novartis, ιδίως μετά τις αποκαλύψεις στο ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης. Και όπως κάθε γνήσιος ακροδεξιός που έχει μελετήσει τον Γκέμπελς, όταν ζορίζεται, ξεσπά σε χυδαιότητες για αντιπερισπασμό. Θα έχει φαίνεται τους λόγους του να αγχώνεται, καθώς η έρευνα της Δικαιοσύνης που τον αφορά παραμένει σε εξέλιξη. Το θέμα όμως δεν είναι ο ίδιος, αλλά ο Πρωθυπουργός που τον ανέχεται. Τα περιθώρια των ελιγμών στενεύουν. Ή τον στέλνει σπίτι του απόψε ή ταυτίζεται πλέον απόλυτα με αυτόν και τις αθλιότητές του, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στο μέλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, αργότερα και μετά τις διευκρινιστικές δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθαν στο ερώτημα για την αποπομπή του 'Αδωνι Γεωργιάδη.

«Αδυνατούμε πλέον να παρακολουθήσουμε τις ασυναρτησίες και την αυτογελιοποίηση του κ. Γεωργιάδη, που το ίδιο απόγευμα αναιρεί όσα δήλωσε το μεσημέρι. Ωστόσο το ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη παραμένει: Θα έχει το θάρρος να αποπέμψει από τη κυβέρνησή του τη ντροπή της παράταξής του ή θα συνεχίζει να καλύπτει τις αθλιότητές του. Ίσως αργότερα να είναι πολύ αργά για να τον ξεφορτωθεί» αναφέρουν συγκεκριμένα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος λέγοντας πως ο Γεωργιάδης ξεπέρασε τα όρια:

«Πρέπει να τίθενται όρια, ο κ. Γεωργιάδης τα ξεπέρασε. Επειδή προέκυψε το θέμα με ντοκιμαντέρ Ελβετικής τηλεόρασης για τη Novartis, όπου παραδέχτηκε πολιτικούς που χρηματίζονται, σήμερα επέλεξε να φύγει από δύσκολη θέση, λέγοντας χρηματίστηκαν Τσίπρας και Πολάκης, αναρωτιέται κανείς, αν πρέπει να βάλει τα γέλια ή αν είναι σε τόσο δύσκολη θέση με Novartis που επιχειρεί με γκροτέσκα σχόλια να βγει από δύσκολη θέση Το θέμα αφορά τον ίδιο τον Μητσοτάκη, είτε θα αναγκάσει υπουργό να ισχυρίζεται όσα λέει είτε να τον απομακρύνει, με την στάση του αυτή εσάς βλάπτει, την ΝΔ και κυβέρνηση και την κρίσιμη συζήτηση για το ν/σ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ