ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάθετα αντίθετα με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Κάθετα αντίθετα με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Κάθετα αντίθετα με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ να έχουν καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας σε σειρά άρθρων. 

Η Φώφη Γεννηματά στην παρέμβασή της έκανε λόγο για νομοσχέδιο κατώτερο των περιστάσεων και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο και στρατηγική για την ανάπτυξη της χώρας, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Ενισχύετε τους λίγους σε βάρος των πολλών και των αδύναμων», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε:

«Ζήσαμε με τις αυταπάτες, να μην ζήσουμε και με τις ψευδαισθήσεις».

Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ και τη Φώφη Γεννηματά οι μόνοι κερδισμένοι από τις διατάξεις του νομοσχεδίου θα είναι οι ασύδοτοι επιχειρηματίες. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρα φθηνής εργασίας. Επιδίωξη πρέπει να είναι η φροντίδα των εργαζομένων και κυρίως των άνεργων», είπε, κατηγορώντας παράλληλα, την κυβέρνηση ότι συνεχίζει τις ωμές παρεμβάσεις στην αυτοδιοίκηση με αφαίρεση αρμοδιοτήτων και πόρων.

«Επιχειρήσατε στην κυβέρνηση να στήσετε το δικό σας "Λευκό Οίκο" και αποτύχατε. Σκέψου να μην ήσασταν έτοιμοι. Φέρατε 36 διορθώσεις στο περίφημο επιτελικό κράτος. Επίσης 50 άρθρα ήρθαν την τελευταία στιγμή για την εξυπηρέτηση συμφερόντων και σκοπιμοτήτων και την αύξηση της γραφειοκρατίας», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία στην διατάξεις που αφορούν στις κλαδικές συμβάσεις.

«Γη και ύδωρ στο κεφάλαιο»

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσφέρει γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο.

«Όποια σελίδα του νομοσχεδίου κι αν διαβάσει κανείς, θα τρίβει τα μάτια του γιατί θα δει την πιο αποτελεσματική στήριξη του κεφαλαίου», είπε και πρόσθεσε ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύοντας ό,τι έχει απομείνει όρθιο.

«Έχετε φορέσει χειροπέδες στις συλλογικές διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ψευτοαντιδικίες...»

Για «ψευτοαντιδικίες» των δύο κομμάτων, ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Χαρακτήρισε «ντροπή» το νομοσχέδιο, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ρουσφέτια και εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis υποστήριξε πως όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, θυμίζουν κόζα νόστρα και αναρωτήθηκε αν θα επιστραφούν τα 2 δις που χάθηκαν. Επανέλαβε ακόμη, ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό δεν είναι ευρωπαϊκό, αλλά ελληνικό θέμα και απευθυνόμενος στους βουλευτές είπε: «ρατσιστές είστε όλοι εσείς εναντίον των Ελλήνων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ