ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Απόλυτα καταδικαστέες οι δηλώσεις Τσαβούσογλου

Χαρίτσης: Απόλυτα καταδικαστέες οι δηλώσεις Τσαβούσογλου
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μήνυμα πως οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλουτ Τσαβούσογλου, είναι απόλυτα καταδικαστέες τη στιγμή μάλιστα που η Άγκυρα «εργαλειοποιεί τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές για να απειλήσει την Ευρώπη», στέλνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Παράλληλα, ο κ. Χαρίτσης τονίζει «ο κ. Πέτσας έχει απόλυτο δίκιο ότι τα τελευταία 4μησι χρόνια σώζαμε και περιθάλπαμε κόσμο και το Λιμενικό Σώμα έχει καταβάλει απίστευτες προσπάθειες σε αυτήν την κατεύθυνση».

«Το θέμα είναι τώρα τι οδηγίες υπάρχουν στη θάλασσα», προσθέτει.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θέτει το εξής ερώτημα:

«Τι εννοεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν λέει ότι "Ζητάμε παντού και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό την κατανόηση όλων, ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες.... αυξάνει στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θέματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες.";».

«Έχουν ή δεν έχουν τα στελέχη του Λιμενικού- τα οποία μάλιστα πραγματοποιούν αυξημένες περιπολίες - τις διαταγές να τηρούν τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας για έρευνα και διάσωση βάσει του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου; Γιατί ανεβαίνει στατιστικά η πιθανότητα για θανάτους αντί να ανεβαίνει για διασώσεις, όταν αυξάνονται οι περιπολίες;», διερωτάται επίσης ο κ. Χαρίτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ