ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυγάς για το σποτ στη φιέστα για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Καυγάς για το σποτ στη φιέστα για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI

Μια πρόγευση της σφοδρής σύγκρουσης που θα έχουν αύριο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσαν στη Βουλή κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή το βίντεο για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που προβλήθηκε στη φιέστα στο Ταε Κβο Ντο.

Το κλίμα πόλωσης που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό αποτυπώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν ΝΔ αλλά και Δημοκρατική Συμπαράταξη έβαλλαν κατά της κυβέρνησης για το σποτ που αναμεταδόθηκε και από ΕΡΤ.

Το θέμα άνοιξε ο Ανδρέας Λοβέρδος που μίλησε για «σταλινισμό» και πολιτική αλητεία, χαρακτηρίζοντας εξευτελιστική την αναφορά σε δημοσιογράφους. «Μπορεί σε κάποιους από την αριστερά να έμεινε ο σταλινισμός και να τον εκφράζουν με μορφές πολιτικής αλητείας», είπε, καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να παρουσιάσει το περιεχόμενο της τροπολογίας για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών που αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή.

«Τι ακριβώς πανηγύρισε ο ΣΥΡΙΖΑ; Εσείς πανηγυρίζετε και όχι η κοινωνία, αγνοείτε το κοινωνικό αίσθημα», ήταν το σχόλιο του Νίκου Δενδια που ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου. «Οφείλετε να σέβεστε την ελευθεροτυπία και τους κανόνες της δημοκρατίας», πρόσθεσε και αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεννόησης, καθώς η χώρα δεν έχει βγει από την κρίση. «Η χώρα δεν έχει εξέλθει από τη κρίση και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει ότι υπάρχουν οι καλοί καουμπόηδες και έξω οι κακοί Ινδιάνοι διαστρεβλώνει τα πάντα και παρεμποδίζει τους πάντες να διατυπώνουν γνώμη, η χώρα είναι σε δύσκολο σημείο και μόνο με συνεννόηση και χαμηλούς τόνους θα προχωρήσουμε, μην μπούμε σε παγίδα τεχνητής όξυνσης», είπε.

«Η χθεσινή εκδήλωση είχε τον πανηγυρικό χαρακτήρα απολογισμού ενός χρόνου μάχης», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας που αναρωτήθηκε τι ακριβώς ενόχλησε από το βίντεο που προβλήθηκε πριν την ομιλία του πρωθυπουργού. «Υπάρχουν δημοσιογράφοι που λειτούργησαν με συγκεκριμένο τρόπο», είπε, ενώ η Φωτεινή Βάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ανακαλέσει ο Ανδρέας Λοβέρδος τα περί φασιστών και σταλινικών. «Να θυμηθούμε το ρόλο που παίζουν και έπαιζαν τα ΜΜΕ με την δική σας συνδρομή, να θυμηθούμε και τα δικά σας εμπόδια για την στελέχωση του ΕΣΡ», υποστήριξε, ενώ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ κάλεσε την αντιπολίτευση να δείξει «μεγαλύτερη σεμνότητα και λιγότερη επιλεκτική ευαισθησία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ