Τσίπρας: Αθρόες προσλήψεις με ρουσφετολογικό τρόπο, σε συνθήκες γαλέρας και εκτός ΑΣΕΠ στη ΔΕΗ
Τη μεθόδευση της κυβέρνησης για «αθρόες προσλήψεις με ρουσφετολογικό τρόπο» και «σε συνθήκες γαλέρας και εκτός ΑΣΕΠ» κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
«Κατά την άποψή μου αυτό είναι το κύριο θέμα. Τα ΜΜΕ, και εδώ είναι και δική σας ευθύνη, εστιάζουν - και δεν είναι ορθό - στα περί μονιμότητας» τόνισε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «παιχνίδι το οποίο θέλει να οδηγήσει σε κοινωνικό αυτοματισμό. Ότι αυτοί είναι οι βολεμένοι».
«Το κύριο θέμα λοιπόν είναι κατά την άποψή μου ότι είμαστε μπροστά σε μία διαδικασία αθρόων προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ. Για πρώτη φορά τόσο μαζικά για έναν φορέα του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Αυτό είναι το κύριο ζήτημα κατά τη γνώμη μας και σας καλώ να το προτεραιοποιήσετε» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, τονίζοντας ότι «δεν μπορείς να κερδίσεις σε επίπεδο κοινής γνώμης εάν δεν έχεις το ηθικό πλεονέκτημα».
«Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, μετά τις αρχές της δεκαετίας του '90, που πάλι μία κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε προχωρήσει σε αθρόες προσλήψεις στη ΔΕΗ με ρουσφετολογικό τρόπο. Όχι βεβαίως με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τότε, αλλά με διαδικασίες όπως ήταν για την ένταξη στον δημόσιο τομέα» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
Ρομπίνα Αμινιάν: Η νέα Μαχσά Αμινί του Ιράν - Την πυροβόλησαν στο κεφάλι, δεν επέτρεψαν την ταφή της
08:52
Στη Μαδρίτη σήμερα ο Μητσοτάκης, θα δει τον Σάντσεθ: Η πρώτη επίσκεψη στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια - Η ατζέντα
08:37
10 λεπτά έντονης άσκησης αρκούν για να ενεργοποιήσουν τον οργανισμό ενάντια στον καρκίνο
08:27
Τα έκτακτα μέτρα λόγω ψύχους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Ανοίγουν αίθουσες για τους αστέγους
08:24