ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν

Κοτζιάς: Ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Την ενόχληση του Νίκου Κοτζιά προκάλεσε η αναδημοσίευση θέματος της ιστοσελίδας Nordic Monitor από μερίδα των ελληνικών ΜΜΕ, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών να μιλάει για «ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη από το καλοκαίρι του 2016».

Το εν λόγω δημοσίευμα έκανε λόγο για «απόρρητο σχέδιο της Άγκυρας» με στόχο την επιστροφή των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατηγορούνται για το πραξικόπημα του 2016 και η ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί πως δεν πρέπει να εκδοθούν στη γειτονική χώρα.

«Για ποιο λόγο ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασσάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι 2016; που το πάει ελληνικό κέντρο συντονισμού επίθεσης σε βάρος μου; Μάλλον ομολογούν ότι δεν τους βγαίνουν Πρέσπες και Προσφυγικό» έγραψε ο κ. Κοτζιάς.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας υποστηρίζει πως το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας διαβίβασε την επομένη του πραξικοπήματος εντολές στις Διοικήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και στην Αεροπορία, προκειμένου να εκτελέσουν ένα σχέδιο για να φέρουν πίσω το ελικόπτερο με τους «οκτώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ