ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι αποκαλύπτουν Μουζάλας και Καμίνης για το προσφυγικό

Τι αποκαλύπτουν Μουζάλας και Καμίνης για το προσφυγικό
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Η Ευρώπη κινδυνεύει από μια ομάδα πολιτικών οι οποίοι ενδιαφέρονται για μια 'μικρότερη Ευρώπη'», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στο CNN Greece στον απόηχο της δημοσιοποίησης της επιβαρυντικής για την Ελλάδα έκθεσης των ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων, η οποία διαπίστωσε σοβαρές αδυναμίες της χώρας μας στους ελέγχους των εξωτερικών συνόρων.

Αναφερόμενος στην πιθανότητα οι άλλες χώρες της ζώνης ελεύθερης μετακίνησης να κλείσουν τα σύνορα τους με την Ελλάδα, ο κ. Μουζάλας έκανε λόγο για «τραγικό λάθος» της Ευρώπης το οποίο -προέβλεψε ότι- θα οδηγήσει σε «αύξηση της παράνομης μετανάστευσης».

Σημείωσε ότι η «Τουρκία είναι το κλειδί» για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών, οι οποίες, όπως υπογράμμισε, δεν έχουν μετριαστεί παρότι η Άγκυρα έχει δεσμευτεί γι αυτό. Παράλληλα, στηλίτευσε την έκθεση αξιολόγησης Σένγκεν για την Ελλάδα λέγοντας επί λέξει ότι «περιγράφει μεν την πραγματικότητα αλλά αποκρύπτει τις αιτίες της, οι οποίες δείχνουν ευθύνες και αλλού και όχι μόνο στην Αθήνα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας αποκλειστικά στο CNN Greece -επίσης με φόντο το δυσμενές για την Ελλάδα κλίμα με αιχμή το προσφυγικό- προειδοποίησε για τον κίνδυνο να μετατραπεί η χώρα μας σε «απέραντο στρατόπεδο» με αντάλλαγμα, όπως είπε, το θέμα του χρέους. «Δεν επιτρέπεται η Ελλάδα να πέσει σ’ αυτήν την παγίδα», κατέληξε.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ