ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία: Θα βρείτε μπροστά σας και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία: Θα βρείτε μπροστά σας και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Μήνυμα για την επιθετική στάση της Τουρκίας, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την προώθηση διεθνών ενεργειακών σχημάτων, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 13ου συνεδρίου της ΝΔ λέγοντας ότι «στα μέτωπα αυτά, πυξίδες μας παραμένουν το Διεθνές Δίκαιο και οι σχέσεις καλής γειτονίας. Με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και υπεύθυνο πατριωτισμό».

«Όσοι βιάζονται να αμφισβητούν, με τρόπο θεσμικά σαθρό, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, σημείωσε ότι η πολιτική της χώρας έχει αλλάξει.

«Τα σύνορά μας πλέον φυλάσσονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες ενισχύονται σε προσωπικό και μέσα. Ισχύει νέο καθεστώς για το άσυλο. Και τα νησιά ανακουφίζονται με βάση ένα οργανωμένο σχέδιο διασποράς προσφύγων στην ενδοχώρα. Κλείνουμε τη Μόρια και κατασκευάζουμε νέα κλειστά κέντρα».

Ανέφερε ακόμη ότι «το πρόβλημα αυτό ήλθε για να μείνει». Γι’ αυτό, προσέθεσε «όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, μοιραζόμενοι αναλογικά ένα βάρος που σηκώνει η χώρα».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ