ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε FT: H ευρωπαϊκή οδός πρέπει να παραμείνει ανοιχτή για τα κράτη των δυτικών Βαλκανίων

Μητσοτάκης σε FT: H ευρωπαϊκή οδός πρέπει να παραμείνει ανοιχτή για τα κράτη των δυτικών Βαλκανίων
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Λονδίνο για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, θα επισκεφθεί στις 15.30 ώρα Ελλάδας τα κεντρικά γραφεία των Financial Times (FT) και θα έχει συνάντηση με τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας (editorial board meeting).

Απαντώντας σε ερωτήσεις των FT την περασμένη εβδομάδα, πριν από τις τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία και την Λιβύη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ευρώπη στο σύνολό της πρέπει να αναπτύξει μεγαλύτερες αμυντικές δυνατότητες», τονίζοντας παράλληλα το ρόλο του ΝΑΤΟ ως πυλώνα σταθερότητας για τη διαφύλαξη της ειρήνης στο μεταπολεμικό κόσμο.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Οκτωβρίου για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. «Η Ευρωπαϊκή οδός πρέπει να παραμείνει ανοιχτή για όλα τα κράτη των δυτικών Βαλκανίων υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρούν τις προϋποθέσεις, δεν πρόκειται όμως για μια αυτόματη διαδικασία» επισημαίνει ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ