ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ και Χαρίτσης ζητούν από την κυβέρνηση την αποπομπή Διαματάρη

ΣΥΡΙΖΑ και Χαρίτσης ζητούν από την κυβέρνηση την αποπομπή Διαματάρη
INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει την πολεμική του εναντίον της κυβέρνησης, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών του Αντώνη Διαματάρη, επιμένοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει άμεσα τον υφυπουργό Εξωτερικών από το θώκο του.

Η Κουμουνδούρου σημειώνει πως «αν δεν γίνει αυτό, τότε ο κ. Μητσοτάκης θα επιβεβαιώσει πως εκτός από την απάτη κάνει τα στραβά μάτια και σε κακουργηματικές ποινικές διώξεις ''αρίστων''».

«Είναι πλέον προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης είναι άριστος σε έναν και μόνο τομέα: στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού και στην ασταμάτητη παραγωγή fake αριστείας. Η αποπομπή του κ. Διαματάρη είναι πλέον μονόδρομος. Αλλιώς ο κ. Μητσοτάκης θα επιβεβαιώσει πως εκτός από την απάτη κάνει τα στραβά μάτια και σε κακουργηματικές ποινικές διώξεις ''αρίστων''», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρίτσης: Ούτε πτυχίο δεν έχει ο Διαματάρης

Το ζήτημα του υφυπουργού Εξωτερικών στηλιτεύει, εξάλλου, και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης φαίνεται πως δίνει, μάλιστα, νέα διάσταση στις σπουδές του κ. Διαματάρη, αμφισβητώντας ακόμη και την ύπαρξη πτυχίου του.

«Για να συνοψίσουμε: Δεν υπάρχει το μεταπτυχιακό του κ. Διαματάρη. Δεν υπάρχει ως φαίνεται ούτε πτυχίο του κ. Διαματάρη αφού φρόντισε να το αφαιρέσει και αυτό από το βιογραφικό του. Αυτό που σίγουρα υπάρχει τελικά είναι ο σύμβουλός του που διώκεται κακουργηματικά για τη θητεία του στην ΕΑΒ και τη ζημία εκατοντάδων εκατ. ευρώ του Δημοσίου. Όπως και το απύθμενο θράσος του κ. Μητσοτάκη που συνεχίζει να τον καλύπτει και δεν τον στέλνει σπίτι του», επισήμανε ο κ. Χαρίτσης, με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

Πώς έγινε γνωστή η υπόθεση Διαματάρη

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες, όταν η ομογενειακή ιστοσελίδα kalami.us, δημοσίευσε άρθρο, στο οποίο αναφερόταν ότι ο κ. Διαματάρης ουδέποτε υπήρξε απόφοιτος του Πανεπιστημίου Columbia.

Στο ίδιο άρθρο, εξάλλου, δημοσιευόταν και φωτογραφία εγγράφου, βάσει της οποίας υποστηρίζονταν τα παραπάνω.

Διαματάρης Παρακολούθησα το μεταπτυχιακό στο Columbia, δεν το τελείωσα

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, απάντησε τη Δευτέρα σε σειρά δημοσιευμάτων στον ηλεκτρονικό Τύπο, που υποστηρίζουν ότι ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ απόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ.

Ο κ. Διαματάρης εξέφρασε την απογοήτευσή του για τα δημοσιεύματα και υποστήριξε πως είχε παρακολουθήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, αλλά δεν κατόρθωσε να το ολοκληρώσει, για οικονομικούς λόγους.

Μάλιστα, εκφράζει την λύπη του για «οποιαδήποτε παρερμηνεία» προκλήθηκε ως προς το ότι είναι κάτοχος του συγκεκριμένου τίτλου σπουδών.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Διαματάρης ανέφερε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών. Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ