ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας: Τι συζητήθηκε

Συνάντηση Μητσοτάκη με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας: Τι συζητήθηκε
Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος

Όλα τα θέματα που αφορούν της εταιρείες κινητής τηλεφωνίας συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με εκπροσώπους τους.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν: ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις, η ειδική φορολογία, καθώς και το ζήτημα του κόστους των δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας.

Η συζήτηση, σύμφωνα με ανακοίνωση επί της συνάντησης, έγινε σε παραγωγικό κλίμα.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής.

Από κυβερνητικής πλευράς ήταν παρόντες ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού ‘Εργου Άκης Σκέρτσος και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ