ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Από τους απόδημους οι 3 από 15 υποψήφιους στο Επικρατείας

Θεοδωρικάκος: Από τους απόδημους οι 3 από 15 υποψήφιους στο Επικρατείας
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

Σε κινήσεις καλής θέλησης με στόχο την ευρύτερη δυνατή αποδοχή του νομοσχεδίου για τη διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους, προχωρά η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κι αφού είχαν ακουστεί οι θέσεις εκπροσώπων ομογενών, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως τρεις από τους 15 βουλευτές του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα προέρχονται από τους απόδημους και ένας εξ αυτών θα τοποθετηθεί στις τρεις πρώτες θέσεις.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος νωρίτερα, ανέφερε ότι περίπου 340.000 Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό αναμένεται να ψηφίσουν στις εκλογές. Οι απόδημοι Έλληνες που διαθέτουν ΑΦΜ είναι περίπου 407.000 από αυτούς όμως οι περίπου 340.000 έχουν ενεργή φορολογική δήλωση και θα μπορούν να ψηφίσουν.

Στον συγκεκριμένο αριθμό δεν συνυπολογίζονται όσοι έφυγαν στο εξωτερικό την τελευταία 10ετία χωρίς ΑΦΜ, θα μπορούν ωστόσο να ψηφίσουν εάν οι γονείς τους είναι φορολογικά ενεργοί.

«Ελπίζω την επόμενη Τετάρτη θα έχουμε μήνυμα ενότητας όλων των Ελλήνων. Η πατρίδα μας απειλείται από σοβαρότατους κινδύνους, οι Ελληνες ενωμένοι σε ένα περιβάλλον μεγάλης ρευστότητας», είπε.

Επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια ο ΣΥΡΙΖΑ. Εάν τελικά στηρίξει με την ψήφο του, το νομοσχέδιο θα περάσει με 291 ψήφους, αφού το μόνο κόμμα που το καταψηφίζει είναι το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ