ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η κατάθεση Αγγελή γίνεται μπούμερανγκ για τους πραγματικούς σκευωρούς

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η κατάθεση Αγγελή γίνεται μπούμερανγκ για τους πραγματικούς σκευωρούς
ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

«Η πολυδιαφημιζόμενη κατάθεση Αγγελή όπου πάνω της στηρίχθηκε το αφήγημα της ΝΔ περί σκευωρίας γίνεται μπούμερανγκ για τους πραγματικούς σκευωρούς αυτής της υπόθεσης που θέλουν να ρίξουν σκοτάδι στο τεράστιο σκάνδαλο Novartis». Αυτό απαντούν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα όσα δήλωσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

«Έτσι ο κ. Αγγελής μετά από επίμονες ερωτήσεις μελών της προανακριτικής παραδέχτηκε ότι στη συνάντηση της Βιέννης το FBI έδωσε λογαριασμό Έλληνα πολιτικού στην Ελβετία. Αρνήθηκε να κατονομάσει τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τονίζοντας μάλιστα ότι "εγώ ποτέ και πουθενά δεν έχω κατονομάσει τον κ. Παπαγγελόπουλο ως Ρασπούτιν"», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

«Παραδέχτηκε επίσης, ότι μόνο το 10% του σκανδάλου Novartis είναι πάνω από το "νερό" και παρότρυνε τα μέλη της προανακριτικής να ψάξουν να βρουν το υπόλοιπο 90%. Ομολόγησε δε τις συστάσεις του προς την εισαγγελέα Διαφθοράς να μην κάνει έρευνα στο σπίτι του κ. Στουρνάρα επειδή αυτός είναι αξιωματούχος. Πέρα από τις αλήθειες που αναγκάστηκε να πει, είπε και ένα προφανές ψέμα. Ότι ένας υπουργός ή ένας πρωθυπουργός μπορούσε να αντικαταστήσει μια εισαγγελέα όταν ο ίδιος ως ανώτατος δικαστικός λειτουργός γνωρίζει ότι την κ. Τουλουπάκη την όρισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Επίσης, θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί δεν έστειλε ποτέ σχετικές αναφορές», καταλήγουν.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ