ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Αβραμόπουλου για την κατάθεση Αγγελή στην Προανακριτική

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Αβραμόπουλου για την κατάθεση Αγγελή στην Προανακριτική
ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Συνεχίστηκε η αντιπαράθεση που ξέσπασε ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Αβραμόπουλο μετά την κατάθεση του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι επιβεβαιώνεται η εμπλοκή του πρώην υπουργού «με έγγραφο το οποίο δεν αμφισβήτησε ο κ. Αγγελής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως «μετά τις χτεσινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο πρώην υπουργός της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος κατέθετε χρήματα σε λογαριασμό του γιου του στην Αμερική μέσω τροφοδότη λογαριασμού στην Ελβετία, στοιχεία που όπως ο ίδιος ο κ. Αγγελής αποκάλυψε, του τα έδωσε το FBI στη συνάντηση που είχαν με τους εισαγγελείς διαφθοράς στην Βιέννη Δεκέμβριο του 2018, αλλά και μετά την σημερινή δήλωση του κ. Αγγελή ότι δύο φόνοι πιθανότατα σχετίζονται με τη δήθεν σκευωρία Novartis, αναμέναμε τον αντιπερισπασμό».

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι « σήμερα παρουσιάστηκε ένα έγγραφο του Αυγούστου του 2017 το οποίο η πλειοψηφία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ έκαναν σημαία ισχυριζόμενοι ότι καταρρέει η δήθεν σκευωρία περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων. Για κακή τους τύχη όμως η έρευνα συνεχίστηκε και μετά τον Αύγουστο του 2017 και όπως ενημερωθήκαμε από επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2018, το οποίο κατατέθηκε πριν λίγο στην προανακριτική επιβεβαιώνεται η εμπλοκή πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ στο σκάνδαλο Novartis, έγγραφο το οποίο πριν λίγο ο κ. Αγγελής δεν αμφισβήτησε και μάλιστα συμπλήρωσε ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έγγραφο».

Η απάντηση του κ. Αβραμόπουλου

«Επειδή η σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αληθινών γεγονότων που συνδέονται με τον φοιτητικό λογαριασμό του γιου μου, τυγχάνει εκμετάλλευσης ως μέρος μιας άθλιας σκευωρίας, που ήδη κατέρρευσε, ως εκ του περισσού και διευκρινιστικά ενημερώνω ότι:

  1. Δεν διαθέτω προσωπικό λογαριασμό στην Ελβετία παρά μόνον τον λογαριασμό μου στο Βέλγιο, όπου τα τελευταία πέντε χρόνια μου κατέβαλλαν τους μισθούς μου και κάλυπτα έξοδα διαβίωσης και υποστήριξης της οικογένειάς μου.
  2. Το σύνολο των λογαριασμών μου και καταθέσεων έχουν δηλωθεί και έχουν ελεγχθεί. Και τα γνωρίζουν οι αρμόδιοι Εισαγγελείς, όπως ενόρκως κατέθεσε ο Εισαγγελέας Αγγελής στην Βουλή.
  3. Όλα δείχνουν ότι αποτελεί και αυτή η φημολογία μέρος μιας απελπισμένης προσπάθειας μπροστά στην καθημερινά αποκαλυπτόμενη σκευωρία και την κατάρρευση της, η οποία απέτυχε στον ανίερο σκοπό της να συκοφαντήσει και να σπιλώσει κόμματα και πολιτικούς.

Όποιοι τυχόν επιμένουν να επαναλαμβάνουν συκοφαντίες εναντίον μου, διαπράττουν απλά αθλιότητες ανάξιες περαιτέρω απάντησης», απαντά ο κ. Αβραμόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ