ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για στάση εργασίας στο Μετρό: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

Μητσοτάκης για στάση εργασίας στο Μετρό: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. 'Αμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη σημερινή στάση εργασίας στο Μετρό, σε σχόλιό του στο twitter.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στο μετρό αποφάσισαν χθες, Δευτέρα, να προχωρήσουν σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 05:00 τα ξημερώματα μέχρι τις 10:00 σήμερα το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα, το ΣΕΛΜΑ (σωματείο εργαζομένων λειτουργίας Μετρό Αθηνών), συνεδρίασε χθες, Δευτέρα με κεντρικό θέμα την μετακίνηση 20 εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ σε άλλες υπηρεσίες την Παρασκευή το απόγευμα. Η απόφασή τους για τη στάση εργασίας ήταν ομόφωνη.

Την ίδια θέση με τον πρωθυπουργό έλαβε νωρίτερα και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί 21 άτομα, που βρίσκονταν σε διοικητικές θέσεις και υπάρχει ανάγκη να επανατοποθετηθούν σε λειτουργικές, να κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατ. πολίτες», ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στον Σκαϊ.

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί “νταβατζηλίκια” και εκβιασμούς. Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία» σημείωσε ο κ. Καραμανλής, που παράλληλα τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή στη γενική διεύθυνση λειτουργίας να επανατοποθετηθούν σε θέσεις εκδοτών 21 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ