ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική κόντρα για τους τίτλους σπουδών του Αλκιβιάδη Στεφανή

Πολιτική κόντρα για τους τίτλους σπουδών του Αλκιβιάδη Στεφανή
ΙΝΤΙΜΕ/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Φωτιές» άναψε στην πολιτική σκηνή της χώρας το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τους τίτλους σπουδών του Αλκιβιάδη Στεφανή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για fake αριστεία και κυβερνητικούς κύκλους να απαντούν πως ο υφυπουργός έχει αποδείξει την αριστεία υπηρετώντας 40 χρόνια την πατρίδα.

Κυβερνητικοί κύκλοι σήκωσαν το… γάντι που πέταξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τον κ. Στεφανή για Αρχηγό του ΓΕΣ με τα ίδια πτυχία.

«Τους τίτλους σπουδών θα ζήλευε η πλειονοτητα των υπουργών του κ. Τσίπρα. Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι τα σύνορα πλέον θα φυλάσσονται. Και ο κ. Στεφανης θα παίξει σημαντικό ρόλο στη φύλαξη τους. Αλλά από αυτούς που έλεγαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και θέλουν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο» έλεγαν σκωπτικά οι εν λόγω κύκλοι.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για fake αριστεία και υποστήριξε πως ο κ. Στεφανής «βάφτισε» MBA ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου και ένα Master of Science.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση της fake αριστείας ξαναχτύπησε. Ο κ. Διαματάρης φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή στα πλαστά βιογραφικά. Ο υφυπουργός κ. Στεφανής επιμένει να ισχυρίζεται ψευδώς πως έχει δύο MBA, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο, από τα έγγραφα που έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα σήμερα, προκύπτει τελικά πως "βάφτισε" MBA ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης ενός σεμιναρίου και ένα Master of Science.

Μιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον κ. Στεφανή, όπως είχε κάνει άλλωστε και με τον κ. Διαματάρη για να αποπεμφθεί τελικά μετά από δύο μέρες, ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα: Πόση fake αριστεία θα αντέξει στην κυβέρνησή του;».

Η απάντηση Στεφανή

Νωρίτερα, ο Αλκιβιάδης Στεφανής έδωσε τη δική του απάντηση στο ρεπορτάζ, τονίζοντας ότι «η λάσπη και οι αθλιότητες» δεν τον αγγίζουν ούτε τον πτοούν την ώρα που χειρίζεται κρίσιμα θέματα για την πατρίδα.

«Και για τους εκ του πονηρού ερωτώντες, ιδού τα πτυχία μου (επισυνάπτονται)» τονίζει ο κ. Στεφανής, και συμπληρώνει: «Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, ήταν ομαδικό πρόγραμμα σπουδών του ΥΠΕΘΑ για τη Διαχείριση Κρίσεων.

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, ήμουν ο μοναδικός Έλληνας Αξιωματικός τη χρόνια 2008-2009 λόγω του ότι αρίστευσα στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, αποφοιτώντας πρώτος και σύμφωνα με τις διαδικασίες, ως επιβράβευση και πληρώντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία επιλέχθηκα από το Συμβούλιο. Κατά τις εκεί σπουδές μου, εκτός της Ακαδημαϊκής μου αριστείας, ήμουν ο Πρόεδρος της επιτροπής Ηθικού του Πανεπιστημίου».

Στην ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός τονίζει πως ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως Διακεκριμένος Απόφοιτος και βραβεύτηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

thumbnail PHOTO 2019 12 17 10 48 50

Πέτσας: «Ανήθικη επίθεση»

Στην αντεπίθεση πέρασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, που σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «ανήθικη επίθεση».

«Επίθεση σε ποιον; Σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε επί 4 δεκαετίες τον Ελληνικό Στρατό και τίμησε το εθνόσημο. Σε έναν διακεκριμένο αξιωματικό που εξελίχθηκε στην ιεραρχία του Στρατού και έγινε Αρχηγός ΓΕΣ. Τοποθετήθηκε μάλιστα σε αυτή τη θέση, λόγω των αδιαμφισβήτητων προσόντων του, από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Σε έναν άνθρωπο που επωμίζεται τώρα ένα εθνικά κρίσιμο έργο, αυτό του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και του Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος ως επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων» τονίζει ο κ. Πέτσας, και συμπληρώνει:

«Επίθεση γιατί; Για να υπονομευθεί η εθνική ομοψυχία σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα; Για να υπονομευθεί το έργο που έχουμε αναλάβει, κατ’ απαίτηση όλων των Ελλήνων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα; Μάταιος κόπος. Με την Ελλάδα ενωμένη, η κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτα το έργο της με γνώμονα την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και την ευημερία των Ελλήνων».

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στο ζήτημα και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ