ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ο μόνος που απειλεί η Τουρκία είναι ο εαυτός της

Δένδιας: Ο μόνος που απειλεί η Τουρκία είναι ο εαυτός της
ΙΝΤΙΜΕ NEWS / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Επικριτικός ως προς τις απειλές που εκτοξεύει η Άγκυρας, ότι όχι μόνο θα εφαρμόσει, αλλά θα επισπεύσει την εφαρμογή των δύο Μνημονίων Συνεργασίας με την Λιβύη, εμφανίστηκε την Τετάρτη από το Άμπου Ντάμπι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Οφείλω να πω ότι στην πραγματικότητα ο μόνος τον οποίο απειλεί είναι ο εαυτός της, διότι με τις απειλές και τις συμπεριφορές αποδεικνύεις στη διεθνή κοινότητα αυτό που εμείς θα θέλαμε να μην ισχύει, δηλαδή η Τουρκία να είναι ο ταραξίας της περιοχής», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον ομόλογό του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαϊντ Αλ Ναχιάν.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως η Τουρκία κάνει σημαντικό λάθος αν νομίζει ότι με αυτή τη συμπεριφορά μπορεί να φέρει επωφελή γι' αυτήν αποτελέσματα και σημείωσε καταληκτικά ότι έχει ακολουθήσει ένα δρόμο ο οποίος δεν οδηγεί σε ένα ευτυχές αποτέλεσμα.

«Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα, εκτενή συνομιλία σήμερα και ανταλλαγή απόψεων με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οφείλω να πω ότι είναι η τρίτη συνάντησή μας μέσα σε διάστημα λίγο μηνών. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ανάλυση των επιπτώσεων των δύο μνημονίων που υπεγράφησαν από την κυβέρνηση της Τρίπολης και την Τουρκία. Με ιδιαίτερα χαρά διαπίστωσα ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμμερίζονται τις ανησυχίες μας», δήλωσε, εξάλλου, ο κ. Δένδιας.

Αναδεικνύοντας τον ρόλο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως είναι ένας σημαντικός παράγων, όχι μόνο στην περιοχή του Κόλπου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μας, όσο και στο πλαίσιο του Αραβικού Κόσμου και συμπλήρωσε: «Γι' αυτό έχουν πολύ μεγάλη σημασία οι απόψεις τους, και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να ανταλλάσσουμε απόψεις και να συντονίσουμε τις ενέργειες μας».

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για τη συνεργασία Ελλάδας-ΗΑΕ στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, επόμενος και τελευταίος σταθμός της διπλωματικής περιοδείας του Νίκου Δένδια στην περιοχή θα είναι την Πέμπτη η Ιορδανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ