ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για ΑΤ Ομόνοιας: Τα στοιχεία για τον βασανισμό προκαλούν σοκ

ΣΥΡΙΖΑ για ΑΤ Ομόνοιας: Τα στοιχεία για τον βασανισμό προκαλούν σοκ
ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Νέα «επίθεση» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή στοιχεία για βασανισμό γυναίκας ΑμεΑ στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε σχόλιο του πως «τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Documento, σχετικά με τον βασανισμό γυναίκας ΑμεΑ σε Αστυνομικό Τμήμα, προκαλούν κυριολεκτικά σοκ».

«Αν ο κ. Χρυσοχοΐδης νομίζει ότι θα ξεφύγει από τις ευθύνες του διασπείροντας λάσπη και ψέματα, όπως κάνει σε σημερινή συνέντευξη του, είναι γελασμένος», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσθέτει ότι «αυτός και η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνολικά έχουν την πλήρη ευθύνη για την εκτροπή στην οποία έχουν οδηγήσει μια μειοψηφία ακραίων μέσα στην ΕΛΑΣ».

Σημειώνεται πως σε βίντεο που δημοσίευσε η εφημερίδα, φαίνεται αστυνομικοί να καταβρέχουν με μάνικα μια γυναίκα.

«Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ