Αγωνία για τους Έλληνες ναυτικούς - Δεν υπάρχει επικοινωνία με τους πειρατές
Δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, επικοινωνία με τους πειρατές που απήγαγαν τους πέντε Έλληνες από το πλοίο HAPPY LADY την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.
Ο υπουργός Ναυτιλίας προειδοποίησε ότι σε περιπτώσεις όπως αυτή, οι πειρατές μπορεί να επικοινωνήσουν από τρεις ημέρες έως και δύο μήνες μετά την απαγωγή.
«Κάνουμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τη διαχειρίστρια εταιρεία, όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή των ναυτικών στη χώρα, είμαστε συγκρατημένοι αλλά αισιόδοξοι» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι τα κρούσματα πειρατείας έχουν ενταθεί, μιλώντας για φαινόμενο που απειλεί την ασφάλεια ναυσιπλοΐας και χρειάζεται διεθνής συνεργασία.
«Στο συγκεκριμένο λιμάνι (του Καμερούν) δεν επιτρεπόταν χρήση ένοπλων φρουρών» διευκρίνισε.
Ποιοι είναι οι ναυτικοί που απήχθησαν
Πέντε από τους οκτώ απαχθέντες είναι ελληνικής καταγωγής, με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ να αναφέρουν πως πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του τάνκερ, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο μηχανικό και δύο δόκιμους -20 και 21 ετών.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας και ο 35χρονος τρίτος μηχανικός του πλοίου, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
Οι πειρατές απήγαγαν και δύο Φιλιππινέζους ναυτικούς και έναν Ουκρανό.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ : Τσερνόμπιλ: Γιατί ένα τέτοιο πυρηνικό ατύχημα θεωρείται σήμερα απίθανο – To παράδειγμα του Καναδά
04:45
«Σήμα Διαφορετικότητας»: Παράταση έως 15 Μαΐου για αιτήσεις στο πρόγραμμα
04:00
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: Από τον «ατομικό τρόμο», στο σήμερα - Τα διδάγματα του 1986 και οι αγωνίες του 2026
03:00
Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης των ενδιαφερόμενων
03:00