ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Δένδια με τον Ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για Λιβύη και EastMed

Επικοινωνία Δένδια με τον Ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για Λιβύη και EastMed
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη συνομιλία ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον κ. Μπορέλ σχετικά με την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό East Med.

Η διακρατική συμφωνία κατασκευής του EastMed -μια κίνηση ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, υπεγράφη στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία των Κυριάκου Μητσοτάκη - Νίκου Αναστασιάδη και Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Της υπογραφής προηγήθηκε τριμερής συνάντηση μεταξύ των τριών ηγετών. Να σημειωθεί πως το μεσημέρι υπεγράφη το Προσύμφωνο Συνεργασίας (Letter of Intent) μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Energean Oil & Gas για την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του αγωγού, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 12:00 στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η διακρατική συμφωνία για τον East Med, υπεγράφη από τους υπουργούς Ενέργειας Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, Κωστή Χατζηδάκη, Γιουβάλ Στάινιτς και Γιώργο Λακκοτρύπη, αντίστοιχα. Επίσης, παρόντες ήταν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, ενώ κλήθηκαν και οι πρώην υπουργοί Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Σταθάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ