ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κυνική ομολογία Γεωργιάδη για τη 13η σύνταξη

ΣΥΡΙΖΑ: Κυνική ομολογία Γεωργιάδη για τη 13η σύνταξη
Πηγή: ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Για ακραία μεροληψία της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέρ των λίγων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την τοποθέτηση, το πρωί του Σαββάτου, του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με την 13η σύνταξη

«Η κυνική ομολογία του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, σχετικά με την οριστική κατάργηση της 13ης σύνταξης και τον κατώτατο μισθό, δείχνει την ακραία μεροληψία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη υπέρ των λίγων και κατά των πολλών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε «πως δεν υπάρχουν λεφτά» για την χορήγηση της 13ης σύνταξης, μόνιμο μέτρο που είχε ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά από την έξοδο από τα μνημόνια. Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως διαφωνεί με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την οποία επίσης είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι πλέον σαφές πως η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η επιστροφή στις μνημονιακές πολιτικές ακόμα και χωρίς μνημόνια. Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί σύντομα σε αδιέξοδο από την αντικοινωνική πολιτική που ασκεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε 13η σύνταξη, δεν μπορούσε και δεν μπορούμε και εμείς», είχε δηλώσει νωρίτερα σε συνέντευξή του στο κανάλι Open ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. «Για να δοθεί πλήρης σύνταξη χρειάζεται 1,5 δισ. ευρώ. Οπότε τα 900 εκατομμύρια που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό μόνο ως επίδομα μπορούν να χαρακτηριστούν» πρόσθεσε ο υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ