ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Μέρα με τη νύχτα η συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ με τη συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ

Κατρούγκαλος: Μέρα με τη νύχτα η συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ με τη συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ
ΙΝΤΙΜΕ/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

«Μέρα με τη νύχτα» είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ το 2017 σε σχέση με τη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Στο πλαίσιο συζήτησης, στη Βουλή, νομοσχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών για το Brexit, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε για αποτυχία και υποχώρηση, καθώς δεν υπήρξε καμία υποστήριξη για τις τουρκικές προκλήσεις και τον αγωγό EastΜed.

«Η συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ δυστυχώς δεν ήταν επιτυχία, αλλά υποχώρηση. Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε σημαντικές παραχωρήσεις προς την άλλη πλευρά, όπως για παράδειγμα, η υποστηρικτική δήλωση για την δολοφονία Σουλειμανί ή η προσχώρηση στη θέση των ΗΠΑ για το 5G, χωρίς να πάρει τίποτα, ούτε υποστήριξη των ελληνικών θέσεων σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις, ούτε και υποστήριξη για τον αγωγό EastMed», είπε και συμπλήρωσε πως είναι υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ να επσημαίνει τις αδυναμίες.

«Είμαστε μια υπεύθυνη πατριωτική δύναμη, δεν ασκούμε δημαγωγία. Είναι υποχρέωση μας να επισημαίνουμε τις ελλείψεις και τις αδυναμίες για να διορθωθούν και να μην επαναληφθούν. Αν αντιπαραβάλει κανείς την πολύ επιτυχημένη επίσκεψη Τσίπρα στην Αμερική το 2017, με τη χθεσινή του κ. Μητσοτάκη, είναι πράγματι η μέρα την νύχτα», υποστήριξε.

Για συνάντηση «κατώτερη των προσδοκιών» έκανε λόγο κι η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την Μαριέττα Γιαννάκου (ΝΔ) να συνιστά επί της ουσίας ψυχραιμία.

«Πριν καν γίνει η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον κ. Μητσοτάκη, να μην παριστάνουμε τους παρατηρητές με σχόλια για τη συνάντηση... Γινόμαστε σχολιαστές τηλεοπτικών φαινόμενων», είπε.

Στη συγκυρία στην οποία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ, αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος από τη ΝΔ, υποστηρίζοντας πως παρόλα αυτά τέθηκαν από τον πρωθυπουργό μια σειρά ζητημάτων, όπως οι τουρκικές απειλές, αλλά και τα F35.

«Άλλος δεν θα είχε την ευκαιρία ούτε να κλέψει τη μπάλα, ευτυχώς ήταν εκείνος εκεί κι όχι κανένας άλλος», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ