Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης οφείλει να σταματήσει να ευτελίζει το θεσμό του ΠτΔ
Επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
«Ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος στις επιλογές και τις αντιφάσεις του. Εμείς δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στα καλλιστεία και την ονοματολογία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικές πηγές, αναφερόμενος στο ζήτημα της επιλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Οφείλει να σταματήσει να ευτελίζει το θεσμό του ΠτΔ και να εξηγήσει γιατί δεν προτείνει την ανανέωση της πετυχημένης θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου», συμπλήρωσε.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «σε μία συγκυρία που χρειάζεται εθνική συνεννόηση, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να την τορπιλίσει με δύο κορυφαίες επιλογές του. Από τη μία δεν προτείνει την ανανέωση της θητείας Παυλόπουλου και από την άλλη καταργεί την απλή αναλογική, το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα που αναγκάζει τα πολιτικά κόμματα σε συνεννόηση και προγραμματικές συγκλίσεις».
Θερινές εκπτώσεις: Πότε κάνουν «πρεμιέρα» - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
01:00
Μικροδέματα: Δασμοί 3 ευρώ σε παραγγελίες έως 150 ευρώ από αύριο 1 Ιουλίου
00:30
Γάζα: Πέντε νεκροί, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, από ισραηλινά πλήγματα
23:59
Τραγωδία στη Γαλλία: Δίδυμα αδερφάκια βρέθηκαν νεκρά από αφυδάτωση - Υπό κράτηση οι γονείς
23:50