ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βλάσσης για Τζιμπουτί: Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για επιστροφή των ναυτικών

Βλάσσης για Τζιμπουτί: Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για επιστροφή των ναυτικών
AP / SAYYID AZIM

Στις ενέργειες της κυβέρνησης προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην «Οδύσσεια» των τεσσάρων Ελλήνων ναυτικών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι, εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, στα δύο ελληνικής σημαίας πλοία στο λιμάνι του Τζιμπουτί, αναφέρθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσσης. 

Στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακής Μάλαμα, ο κ. Βλάσσης διαβεβαίωσε πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση επιστροφή τους στην Ελλάδα, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα μεταβαίνει στο Τζιμπουτί, η επιτετραμμένη του υπουργείου Εξωτερικών στην Αντίς Αμπέμπα προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες και της γαλλικής πρεσβείας που ασχολείται ενεργά με την υπόθεση.

Έκανε μάλιστα, γνωστό ότι κατόπιν ενεργειών του υπουργείου έχουν εκδοθεί άδειες εισόδου στη χώρα (βίζα) για τους τέσσερις Έλληνες ναυτικούς, ώστε να ειναι έτοιμοι να αναχωρήσουν για την Ελλάδα μόλις αποβιβαστούν από τα δύο πλοία και πατήσουν το πόδι τους στο έδαφος του Τζιμπουτί. Η επιτετραμμένη του υπουργείου Εξωτερικών που βρίσκεται σε συνεργασία με την Ελληνίδα πρόξενο, θα έχει επαφές με ανώτερα στελέχη της χώρας με στόχο την αίσια έκβαση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατόν.

Σε ό,τι αφορά τις έως τώρα ενέργειες του υπουργείου, ανέφερε πως έχουν αποσταλεί έξι ρηματικές διακοινώσεις του στο Τζιμπουτί, ζητώντας την αποβίβαση και επαναπατρισμό των τεσσάρων Ελλήνων ναυτικών, καθιστώντας σαφές ότι η άρνησή του αντίκειται στο διεθνές δίκαιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ