ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πλούσιο» το έργο της Βουλής το επόμενο διάστημα

«Πλούσιο» το έργο της Βουλής το επόμενο διάστημα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

«Βροχή» νομοσχεδίων αναμένεται το επόμενο διάστημα στη Βουλή, καθώς θα ψηφιστούν ο εκλογικός νόμος, η Εθνική Αρχή Αξιολόγησης για τα Πανεπιστήμια, το Brexit, καθώς και διάφορες κυρώσεις διακρατικών συμβάσεων.

Ο εκλογικός νόμος θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με δεδομένο ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι εξαιρετικά πιθανό αναλόγως και του αριθμού των βουλευτών που θα θελήσουν να τοποθετηθούν, η ψήφισή του να γίνει την Πέμπτη. Στη συζήτηση, όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστα Τασούλας, αναμένεται να παρέμβει ο πρωθυπουργός και μετά να αναχωρήσει για το Νταβός.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, όπου προγραμματίστηκε η συζήτηση του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης, αμέσως μετά αναμένεται να ψηφιστούν το νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης, το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, την πολιτική προστασία κ.ά.

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου προγραμματίστηκε η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά το κοινοβουλευτικό έργο, τη Δευτέρα θα συζητηθεί επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας, ενώ δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη, η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για τα εργασιακά δικαιώματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ