Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ
Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την επικείμενη Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ότι η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου, ενώ επανάλεβε τα όσα είχα δηλώσει σε χθεσινή του συνέντευξη αναφορικά με το βέτο στην Ε.Ε. για οποιαδήποτε απόφαση σχετική με την Λιβύη, εάν δεν ακυρωθεί το μνημόνιο Άγκυρας - Τρίπολης.
«Έστειλα σε όλους του ομολόγους μου επιστολή, με την οποία τους ενημέρωσα για τις ελληνικές θέσεις και για το άκυρο μνημόνιο που υπέγραψαν η Τουρκία με την Λιβύη. Οποιαδήποτε στιγμή τεθεί θέμα στη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών για την Λιβύη και δεν έχει ακυρωθεί το παράνομο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε με την Τουρκία, τότε η Ελλάδα θα θέσει βέτο και δεν θα προχωρήσει καμία άλλη συζήτηση», υπογράμμισε, χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός.
SPONSORED
Τασούλας για τον θάνατο του Γιώργου Σουφλιά: «Πάντα έθετε ως προτεραιότητα το καθήκον»
20:13
Ιρανός αξιωματούχος στο CNNi: Αποδέσμευση 24 δισ. δολαρίων για να προχωρήσει η συμφωνία με τις ΗΠΑ
20:04
Συνάντηση Μακρόν, Στάρμερ, Μερτς, Ζελένσκι την Κυριακή στο Λονδίνο για την Ουκρανία
19:55
Γαλλία: Η σορός που εντοπίστηκε ανήκει στην 11χρονη Λιανά που είχε εξαφανιστεί
19:45