ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Φρένο» στα σενάρια για πρόωρες εκλογές έβαλε μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, που ανακοίνωσε ότι ο εκλογικός νόμος θα ψηφιστεί την Πέμπτη ή Παρασκευή στη Βουλή είναι αναλογικότερος, δίνει κλιμακωτό μπόνους 20 έως 50 έδρες ανάλογα με το ποσοστό που θα πάρει το πρώτο κόμμα και διευκολύνει την κυβερνησιμότητα.

«Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας έχουμε έργο μπροστά μας», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι κατέστη δυνατή η συναίνεση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ενώ κάτι ανάλογο έγινε και με την εκλογή του κ. Τασούλα στην προεδρία της Βουλής αλλά και με την υπερκομματική πρόταση για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία σχολίασε ότι «μέλημα της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει με όλες τις δυνάμεις τη μεσαία τάξη, να την απαλλάξει από τα βάρη που σήκωσε τα προηγούμενα χρόνια που σε μεγάλο βαθμό τη διέλυσαν».

Στο πλαίσιο αυτό, εντός του έτους μειώνεται κατά 8% περαιτέρω ο ΕΝΦΙΑ, ενώ φέτος ο κ. Σταϊκούρας θα δει σε ποιο βαθμό θα μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης με στόχο την κατάργηση της το 2021.

Για τη Λιβύη, ο υπουργός σημείωσε ότι η επίσκεψη του Χαλίφα Χαφτάρ στη χώρα μας ανέδειξε την ακυρότητα του παράνομου μνημονίου και έθεσε τους πάντες στην Ευρώπη προ των ευθυνών τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ