ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκληση να μας δίνει ο Ερντογάν συμβουλές για ειρήνη και σταθερότητα

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκληση να μας δίνει ο Ερντογάν συμβουλές για ειρήνη και σταθερότητα
INTIME NEWS / ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΡΑΚΛΑΣ

Επικρίσεις ως προς την επιθετική ρητορική του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε βάρος της Ελλάδας, διατυπώνει την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζοντας «μέγιστη πρόκληση ο Πρόεδρος της Τουρκίας να δίνει συμβουλές στην Ελλάδα για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα τη στιγμή που έχει επιλέξει το δρόμο της παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των μονομερών παράνομων ενεργειών».

Όπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου, «ο Ερντογάν απέφυγε όλες τις προτάσεις της Ελλάδας, μετά το 2016, για επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας».

«Η Ελλάδα του 21ου αιώνα δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη γείτονα στην επιστροφή της σε λογικές του 20ου - όπου οι εξελίξεις στην περιοχή μας αποτελούν "παιχνίδι"», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα πρέπει να γνωρίζει ότι, ανεξάρτητα από την απαράδεκτη απουσία της Ελλάδας από τη Διαδικασία του Βερολίνου και τις εν προκειμένω κυβερνητικές ευθύνες, κοινή εθνική επιλογή όλων των ελληνικών δυνάμεων αποτελεί η προάσπιση - στο ακέραιο- των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ