ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελόπουλος: Από το 1974 έως το 2019 έχουμε αλλάξει οκτώ εκλογικά συστήματα

Βελόπουλος: Από το 1974 έως το 2019 έχουμε αλλάξει οκτώ εκλογικά συστήματα
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

«Η χώρα που γέννησε την δημοκρατία είναι ουραγός των δημοκρατικών χωρών και εσάς σας νοιάζει αν θα γίνει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ», ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής, σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου για την εκλογή βουλευτών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Σήμερα ο Economist σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 39η θέση σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της δημοκρατίας» συνέχισε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Όσοι μιλούν για δημοκρατία εδώ είναι χειρότεροι από τους φασίστες και ψάχνουν για άλλοθι για να κρύψουν τον φασισμό τους. Κυβερνήσατε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, με τους ΑΝΕΛ, κάνατε έναν εκλογικό νόμο -έκτρωμα και βολευτήκατε. Αυτό λέγεται πολιτικαντισμός».

«Φτάνει πια με τον περίσσευμα της υποκρισίας. Από το 1974 έως το 2019 έχουμε αλλάξει οκτώ εκλογικά συστήματα. Συνολικά δε, στην ιστορία της χώρας έχουμε αλλάξει 15 εκλογικά συστήματα», συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και τόνισε.

«Συμφωνείτε σε όλα μεταξύ σας ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Σε όλα: κόψιμο συντάξεων, περικοπές μισθών, μνημόνια κλπ. Εκμεταλλεύεστε τις έννοιες εξομάλυνση, αναλογικότητα, ανωμαλία και σε όλες τις κυβερνήσεις το μόνο που κάνετε είναι να προτάσσετε το κομματικό συμφέρον».

Αναφερόμενος στο εκλογικό σύστημα, είπε πως η Ελληνική Λύση συμφωνεί με την απλή αναλογική και πρόσθεσε ότι «όταν έχουμε Τούρκους πράκτορες στο προξενείο της Κομοτηνής πρέπει να κάνουμε κάτι για να μην μπουν και στην Βουλή. Γι' αυτό λέμε μεν ναι στην απλή αναλογική, αλλά σήμερα λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η Τουρκία δεν πρέπει να προτιμηθεί ως εκλογικό σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς θέλουμε μια κυβέρνηση ισχυρή. Εσείς είστε τόσο καλοί, ως κόμμα έχετε πρόγραμμα και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ αλλά θέλετε να συγκυβερνήσετε. Γιατί θέλετε σώνει και καλά να συγκυβερνήσετε; Γιατί θέλετε να βάλετε κι άλλους στο παιχνίδι», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής και τόνισε .

«Εμείς έχουμε πρόγραμμα 200 σελίδων και θέλουμε ο λαός να μας επιλέξει. Και να κυβερνήσουμε αυτόνομα γιατί είμαστε διαφορετικοί από όλους εσάς. Λέμε όχι στην μικροπολιτική και στον μικροκομματισμό».

Συνεχίζοντας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλαξε τον εκλογικό νόμο όταν βρέθηκε σε αποδρομή.

«Με αυτό που κάνατε δημιουργήσατε προβλήματα και στην διακυβέρνηση των δήμων και έτσι δυσκολεύετε την διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό λέγεται πολιτική υποκρισία. Κάνατε ένα νόμο πριν φύγετε για να δυσκολέψετε την επόμενη κυβέρνηση», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και κατέληξε.

«Στόχος σας είναι οι πολίτες να μην είναι ενεργοί. Γιατί αν οι νέοι γυρίσουν την πλάτη στην πολιτική, εσείς μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε χωρίς να σας ενοχλεί κανείς. Άλλα λέγατε ως αντιπολίτευση και άλλα κάνετε ως κυβέρνηση. Κάνετε πλύση εγκεφάλου στους πολίτες μέσα από τα κανάλια που ελέγχετε. Πρέπει να βρούμε τρόπο να έρθει ο πολίτης πιο κοντά στην πολιτική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ