ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Κοτανίδης: Τα συλλυπητήρια της πολιτικής σκηνής για τον θάνατό του

Γιώργος Κοτανίδης: Τα συλλυπητήρια της πολιτικής σκηνής για τον θάνατό του
ΙΝΤΙΜΕ

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του ηθοποιού Γιώργου Κοτανίδη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 74 ετών ύστερα από 15 ημέρες νοσηλείας στην εντατική με ειλεό, εκφράζει η πολιτική σκηνή. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, αναφέρει: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών», σημειώνοντας ότι ο ηθοποιός «έγραψε τη δική του ιστορία στον χώρο του πολιτισμού, τόσο ως ηθοποιός όσο και ως σκηνοθέτης».

«Το έργο που αφήνει πίσω του στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση είναι πλούσιο και πολυσύνθετο, καθώς ως ηθοποιός ερμήνευσε μια σειρά πολλών και διαφορετικών ρόλων. Και, την ίδια στιγμή, ως σκηνοθέτης ανέβασε κορυφαίες θεατρικές παραστάσεις με πρόσφατη αυτή για τη ζωή του Νίκου Ζαχαριάδη, η οποία σημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Επίσης, ο Γ. Κοτανίδης ανέπτυξε και συγγραφική δραστηριότητα, ενώ υπήρξε και εκδότης», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Άνθρωπος με έντονη πολιτικοποίηση, ο Γ. Κοτανίδης εντάχθηκε από νεαρή ηλικία στην Αριστερά και ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στο αντιδικτατορικό κίνημα. Για τη δράση του κατά της χούντας είχε συλληφθεί και βασανιστεί επανειλημμένα».

«Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΚΕ: Έφυγε ένας σημαντικός καλλιτέχνης και ηθοποιός

«Ένας σημαντικός καλλιτέχνης και ηθοποιός, ο Γιώργος Κοτανίδης, έφυγε σήμερα από τη ζωή» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Πολιτικοποιημένος από πολύ νεαρή ηλικία ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση, την οποία πλήρωσε με διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια.

Ως πολύπλευρος καλλιτέχνης που υπήρξε έδωσε σπουδαίες ερμηνείες ως ηθοποιός στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ, παράλληλα, ασχολήθηκε και με την λογοτεχνία ως συγγραφέας, αλλά και ως εκδότης.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ