ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ελληνικού και του βουλγαρικού υπουργείου Τουρισμού

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ελληνικού και του βουλγαρικού υπουργείου Τουρισμού

Συμφωνία για Κοινό Πρόγραμμα Δράσης για την περίοδο 2020 – 2022 στον τομέα του τουρισμού υπέγραψαν σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης και η υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας, κυρία Νικολίνα Ανγκέλκοβα.

Ο κ. Θεοχάρης και η κυρία Ανγκέλκοβα, στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν μετά την υπογραφή της συμφωνίας, υπογράμμισαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού και του βουλγαρικού υπουργείου Τουρισμού και αναφέρθηκαν στις κοινές προσπάθειες για την περαιτέρω ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο θρησκευτικός, ο πολιτιστικός τουρισμός και το spa wellness.

Ο υπουργός Τουρισμού, αφού ευχαρίστησε τη Βουλγάρα ομόλογό του για την πρόσκληση και την εξαιρετική συνεργασία, επεσήμανε πως «η εν λόγω συμφωνία θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τις ήδη πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» και τόνισε ότι «ο τουρισμός αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παράγοντα ευημερίας για τις χώρες που επενδύουν σε αυτόν».

Ο κ. Θεοχάρης προσέθεσε πως «η εν λόγω συμφωνία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη και στις δύο χώρες, καθώς η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί από την εμπειρία της Βουλγαρίας και το αντίστροφο». Άλλωστε, όπως είπε ο Υπουργός Τουρισμού: «Τα ποσοστά των Ελλήνων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Βουλγαρία είναι πολύ υψηλά, ενώ, παράλληλα, οι Βούλγαροι τουρίστες βρίσκονται ανάμεσα στους λαούς με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ελλάδα».

Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε επίσης την ανάγκη «ο τομέας του τουρισμού να αποκτήσει μεγαλύτερη βαρύτητα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η κυρία Ανγκέλκοβα αναφέρθηκε στο κοινό τουριστικό προϊόν που σχεδιάζουν τα Υπουργεία των δύο χωρών, το οποίο θα απευθύνεται σε πιο απομακρυσμένες αγορές, όπως είναι οι ΗΠΑ, δεδομένης και της απουσίας περιορισμών θεωρήσεων. Μετά από τη συνέντευξη ο κ. Θεοχάρης συμμετείχε σε συζήτηση με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων τουριστικών εταιρειών και επιχειρήσεων της Βουλγαρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ