ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ σχετικά με το επικείμενο Συνέδριο της ΓΣΕΕ καταγγέλλοντας ότι η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ «θέλει να κρυφτεί από τους εργαζόμενους, έτσι ώστε να συντηρηθεί ο βρώμικος μηχανισμός τους, για να συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εργοδοσία και κυβέρνηση, υπονομεύοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζόμενων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος - Κιουτσούκης - Καραγεωργόπουλος -Βασιλόπουλος) αποφάσισε να νομιμοποιήσει το στήσιμο μιας κάλπης και το μοίρασμα των «κουκιών» που θα τους κρατήσει αγκιστρωμένους στις καρέκλες τους και αυτό το ονόμασε συνέδριο.

Με μια προειλημμένη απόφαση, επιδιώκει να στήσει ένα Συνέδριο με συνοπτικές διαδικασίες, μιας μέρας, στις 25 Φλεβάρη.

Δηλαδή, αποφάσισαν να μη γίνει Συνέδριο!

Στην ουσία θέλουν να κρυφτούν από τους εργαζόμενους, να «οχυρωθούν» σε ένα χώρο με μπράβους, με ΜΑΤ και άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Να στήσουν μια κάλπη, από την οποία θα περάσουν «αντιπρόσωποι» - κανένας δεν ξέρει ποιοι - χωρίς καμιά διαδικασία ελέγχου και νομιμοποίησης, εργοδότες και νόθοι, έτσι ώστε να συντηρηθεί ο βρώμικος μηχανισμός τους, για να συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εργοδοσία και κυβέρνηση, υπονομεύοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζόμενων.

Αυτό δεν είναι Συνέδριο, δεν είναι διαδικασία συνδικαλιστικής οργάνωσης!

Δεν θέλουν, πραγματικές, ζωντανές συλλογικές διαδικασίες, όπου οι εργαζόμενοι συζητούν και αποφασίζουν, γι αυτό, εξάλλου, με ομοθυμία αμφισβήτησαν το Συνέδριο του ΕΚΑ. Εκεί έγινε, ζωντανή συζήτηση, μίλησαν οι αντιπρόσωποι των εργατικών σωματείων, πάρθηκαν αποφάσεις.

Είναι αυτό που τους τρομάζει. Για αυτό αμφισβητούν το δικαίωμα των εργατικών συνεδρίων να πετούν από τις γραμμές τους εργοδότες και νόθους.

Επιπλέον, με θράσος που ξεχειλίζει, έδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν τους απασχολεί κανένα εργατικό πρόβλημα. Αγνόησαν επιδεικτικά, για άλλη μια φορά, τις αποφάσεις δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για απεργία στις 18 Φλεβάρη ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ.

Ασφαλώς και δεν μας εκπλήσσουν! Η απεργοσπαστική και υπονομευτική ανακοίνωση που δημοσίευσαν πριν λίγες μέρες τα λέει όλα!

Να τι λένε για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης:

  • Πολύ κακό για το τίποτα (η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ)
  • Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας πρωτοπαλίκαρο του Παναγόπουλου. " Δεν υπάρχει κανένας λόγος για απεργία".
  • Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης " Ούτε το 25% όσων λέει το ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό δεν είναι αλήθεια". Αυτή είναι η ηγετική ομάδα και οι βαστάζοι των εργατοπατέρων που οι εργαζόμενοι δικαίως χαρακτήρισαν συνδικαλιστική μαφία, και όλοι όσοι σέρνονται πίσω από αυτήν και τη στηρίζουν με διάφορους τρόπους.

Είναι επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους. Οι μόνοι που χαίρονται με την παρουσία και την ηγεμονία τους στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι η μεγαλοεργοδοσία και η εκάστοτε κυβέρνηση!

Λογαριάζουν, όμως, όλοι τους χωρίς τον «ξενοδόχο»! Η εργατική τάξη με τα συνδικάτα της θα μπαίνει εμπόδιο στα βρώμικα σχέδιά τους, μέχρι να τους πετάξει από το σβέρκο της! Όσο και αν προσπαθούν να συκοφαντήσουν τα συνδικάτα που οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων, όσα χρήματα και αν δώσουν σε διαφημιστές για να προπαγανδίσουν την επιζήμια στάση τους, οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι.

Δίνουμε τη μάχη για συνδικάτα πραγματικά στα χέρια των εργατών και όχι των εργοδοτών, των κυβερνήσεων και των μηχανισμών τους! Να μην επιτρέψουμε σε Προέδρους Ανωνύμων Εταιρειών, σε Διευθύνοντες Συμβούλους, σε Ανώτερα Διευθυντικά Στελέχη να οργανώνουν τις εκλογές των σωματείων, να ψηφίζουν και να είναι Πρόεδροι , Γ. Γραμματείες Εργατικών Σωματείων.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τις άθλιες μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για συνέδριο – fast track!

Κανένας τίμιος συνδικαλιστής δεν πρέπει να επιτρέψει τέτοιες διαδικασίες!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Να δώσουμε τη μάχη για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουμε μαχητική απάντηση απέναντι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο λαιμητόμο Βρούτση - Κατρούγκαλου με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 18 Φλεβάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος σε όλη τη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ