ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση ανάμεσα σε Πολάκη και Βούτση στην Κεντρική Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση ανάμεσα σε Πολάκη και Βούτση στην Κεντρική Επιτροπή
INTIME NEWS / ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Ανέβηκε το θερμόμετρο νωρίτερα το Σάββατο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε στον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, χρεώνοντάς του το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τη μάχη των καναλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολάκης άσκησε κριτική στο κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν εμπεριέχει την απαιτούμενη αυτοκριτική για το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχασε τη μάχη της εξουσίας, γιατί κυβέρνησε με τους θεσμούς που άφησαν οι προηγούμενοι και δεν άλλαξαν τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Μάλιστα, επ’ αυτού άφησε αιχμές κατά του κ. Βούτση, για το γεγονός ότι δεν άλλαξε τον Κανονισμό της Βουλής αναφορικά με το ΕΣΡ, με αποτέλεσμα να χάσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τη μάχη των καναλιών.

Επί της ουσίας, ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι η επιλογή Βούτση να μην αλλάξει τον Κανονισμό της Βουλής ήταν πολιτική.

Τον λόγο ζήτησε επί προσωπικού ο Νίκος Βούτσης, ωστόσο παρενέβη ο Στέλιος Παππάς, φωνάζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάζει η σειρά των ομιλητών και να έχουν προνομιακή μεταχείριση τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο Νίκος Βούτσης ξέσπασε λέγοντας πως «είναι ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα μεταξύ μας» και εξήγησε ότι δεν ήταν δυνατόν να κινηθεί η κυβέρνηση αντιθεσμικά, σημειώνοντας, μάλιστα, πως «ουδέποτε ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε ζητήσει κάτι ανάλογο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ