Καστελόριζο: Τουρκικά σκάφη παρενόχλησαν επιχείρηση διάσωσης μεταναστών
Την ώρα που είναι σε εξέλιξη, για δεύτερη ημέρα, οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στην Αθήνα, οι Τούρκοι προχώρησαν σε μία προκλητική ενέργεια στο Καστελόριζο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Καθημερινής, νωρίς σήμερα, Τρίτη, το πρωί μία λέμβος στην οποία επέβαιναν περί τους 30 μετανάστες και πρόσφυγες κατευθύνθηκε προς τη νησίδα Στρογγύλη του συμπλέγματος του Καστελόριζου, σχεδόν συνοδευόμενη από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής.
Το τουρκικό σκάφος δεν έκανε καμία κίνηση για να αποτρέψει τη λέμβο από το να περάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Άμεσα ενεργοποιήθηκε αποστολή έρευνας και διάσωσης από ελληνικής πλευράς. Ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος και σκάφη του ελληνικού στρατού κατευθύνθηκαν προς τη νησίδα.
Τα πληρώματα του Λιμενικού, όμως, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, παρενοχλήθηκαν από την τουρκική Ακτοφυλακή.
Τελικώς, όμως, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκε επιτυχώς.
Όσον αφορά στους επιβαίνοντες της λέμβου, μεταφέρθηκαν στο Καστελόριζο.
Σε δύο κύματα η κακοκαιρία: Βροχές και στην Αττική - Πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα
18:17
ΠΑΣΟΚ: «Στο Μαξίμου κάνουν πάρτι από τη στιγμή που εμφανίστηκε το κόμμα Τσίπρα»
18:06
Στενά του Ορμούζ: Τάνκερ δέχθηκε πλήγμα από άγνωστο βλήμα - Ασφαλές το πλήρωμα
17:55
Παραμένουν κλειστά τα σχολεία της Γκράβας με νέα απόφαση Δούκα - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα
17:46